Klik venligst
SPORT 2021-10-07 KL. 14:55

Innebandydamerna inleder serien med två raka segrar

Av Daniel

Innebandydamerna inleder serien med två raka segrar

TILL ATTACK. Linda Fellenius i ett av många anfall som utmanade Kungsängens försvar i söndag. Vallentuna vann med 6-3.
Foto: ROFFE ANDERSSON

"Vi är ett lag som kämpar otroligt hårt för varandra och det kommer vi långt med"

Vallentuna IBK har börjat säsongen med två raka vinster i division två och har siktet inställt på en topplacering i år.

I helgen tog de en ny komfortabel seger med 6-3 hemma mot Kungsängens IF.

–Jag tycker det är vår match från början, säger den spelande tränaren Linda Fellenius.

Efter bortaseger i seriepremiären mot Järfälla med 7-4 vann Vallentuna IBK även hemmapremiären, mot Kungsängens IF med 6-3. Så här sammanfattar Linda Fellenius senaste matchen.

–Vi inleder starkt i första perioden och tar kommandot direkt. I andra perioden tyckte vi väl alla att det blev lite väl rörigt och uppstressat och vi kände att vi tappade för mycket fokus.

Hon fortsätter:
–Det viktiga för oss var att vi, under den tredje perioden, lyckades komma tillbaka till vårt grundspel. Vi hade en tvåmålsledning med oss som vi kunde spela på och segern är till slut rättvis.

”Håller en hög nivå”
Trots ett långt coronauppehåll med få träningar och matcher så är stommen i laget densamma inför i år. Truppen har gemensamt satt en målsättning att komma topp tre och hittills finns ingen anledning att ändra den ambitionen.

–Vi har många som jag tycker håller en hög nivå. Sen är det även en del som tagit kliv framåt, vilket redan märkts av, säger hon.

Överlag har det varit svårt för Linda Fellenius att, tillsammans med huvudtränaren Filip Lundberg, kunna hålla koll på hur andra lags trupper ser ut efter en så lång pandemi. Flera lag har förändrats ordentligt och Väsby har till och med fått hoppa av serien på grund av att de har för få spelare.

–Personligen har jag dålig koll på lagen i serien. Väsby fick tyvärr hoppa av, vilket gör att en rolig derbymatch försvinner, säger hon.

Det gör att det är nio lag som kommer göra upp om en plats till division ett. De två inledande segrarna var viktiga, men det är enligt Linda Fellenius för tidigt att kunna se om segrarna var en indikation på vart Vallentuna kommer att hamna i tabellen.

–Det är svårt att säga vilken nivå Järfälla och Kungsängen varit på. Men jag ser oss som ett topplag. Vi är ett lag som kämpar otroligt hårt för varandra och det kommer vi långt med, säger Linda Fellenius.

”Här är hjärtat som varmast”
Hennes egen resa i Vallentuna IBK går långt tillbaka. Hon har till och från varit en del av, och även ansvarig över, laget i olika omgångar. När damlaget tvingades lägga ner för några år sedan, gjorde hon tre säsonger i AIK. Men nu är hon tillbaka igen som spelare och även assisterande och känner att hon på riktigt hittat hem.

–Det är här hjärtat är som varmast. Många i laget tror jag ser mig som ett bra bollplank och jag hoppas kunna bidra med min innebandykompetens. Rollen som jag har nu har fallit sig ganska naturligt, säger hon.

Om det leder till uppflyttning är för tidigt att säga. Sedan ett tag tillbaka har seriesystemet varit rörigt och så även den här säsongen. Det har gjort det svårt för lagen att veta exakt vad som gäller.

–Vissa lag har fått gratisplatser till högre divisioner, trots att de misslyckades i kvalen och många lag har flyttats runt lite hejvilt i övrigt också. Men vi utgår från att ett lag går upp och där kommer det bli ett tufft race, avslutar Linda Fellenius.