SPORT 2024-06-27 KL. 14:56

Linnea EM-fyra i Italien

Av Jonny Andersson

Europaeliten i OCR gjorde över skiftande distanser upp om titlar i Folgaria i sydtyrolen, Italien. Flera utmanande grepphinder men också tuff löpning i branta backar, utmanade deltagarna och Vallentunas Linnea Stenson, debutant i dessa sammanhang, gjorde det bäst av svenskorna i OCR short course.

Linnea EM-fyra i Italien
EM-FYRA. I sin landslagsdebut slutade Linnea Stenson fyra I OCR short course. Foto: Roffe Andersson (Arkivbild)

Inte mindre än tre svenskor placerade sig bland de åtta bästa, snabbast var Linnea som med tiden 30:38 var dryga minuten från bronspallen. Till segraren Alisa Petrova var tidsavståndet längre. Petrova nådde mållinjen på 26:45.

– Oj (skratt), det gick mycket bättre än jag vågat hoppas på. Jag trodde inte att banan skulle passa mig och det var min landslagsdebut och nervöst, säger Linnea från flygplatsen i Italien.

”Eget tempo”

Osäker på var hon stod i form och uthållighet sett till 3,4 tuffa kilometer med 140 höjdmeter, valde Linnea Stenson att hitta ett ”skönt, eget tempo”. Hon upplevde att hon sprang bättre än förr och att hindren var lättare än hon förväntat sig.

Efter målgång fanns det ett uns besvikelse att bearbeta.

– Jag hade mycket energi kvar och känslan att jag kunde tagit ut mig mer. Å andra sidan kunde jag ha ”väggat” också. Men som känslan är kunde jag klarat banan snabbare.

Till och med på en tid som räckt till medalj?

– Ja, kanske, säger Linnea som fått mersmak och är inställd på att göra fler internationella OCR-tävlingar framöver.