Olycklig kvalstart för J20-laget

Av Jonny Andersson

UPPFÖRSBACKE. Vallentunas juniorer har fått en tuff start men lagkaptenen Isac Nord tror att laget har kapacitet att nå regional elit. Foto: Roffe Andersson

Tre av fyra lag går till nästa års J20 regional och två omgångar in i kvalserien ligger Vallentuna HF sist och behöver få över Fru Fortuna på sin sida.

Vallentuna HF:s juniorer har fått en tuff start i kvalserien till J20 regional elit. I lördags var det väl inget snack om att Wings Arlanda var solidare på alla plan, 3–8 är i vart fall svårt att snacka bort.

Men Vallentunalaget fick en blytung start på kvalserien, borta mot Enköping. I första perioden hade laget inga kompisar i domarteamet.

De tre utvisningarna laget åkte på var väl inget att bråka om, däremot att hemmalaget slapp nöta botbänken. Dock blev det bara ett baklängesmål i boxplay och VHF hade ledningen när perioden tickat in i sista minuten. Då kvitterade ESK.

FUNDERSAM. J20-tränaren Stefan Holm behöver klura ut något för att få det att lossna för adepterna. Foto: Roffe Andersson

Press utan utdelning
Första tio minuterna av andra perioden var Vallentunas till hundra procent. I långa sekvenser kedjades hemmalaget fast i egen zon och bara kyla och tur fattades. Bland chanserna noterades ett rungande stolpskott.
Fru Foruna, slumpens och lyckans gudinna, var istället med hemmalaget. Halvvägs in i perioden stannade ett backskott på en täckande ESK:ares ben. påföljande kontring gav 3–2-målet och var en tydlig moraldämpare i VHF-lägret. För att inte tala om 4–2 en dryg minut senare.

– Jag tycker att vi gör en bra match, de där två målen blir dock jobbiga. Nej, jag kan inte vara besviken över insatsen och killarnas inställning är jag helnöjd med, sade Stefan Holm efter matchen.

Theodor Westberg reducerade till 4–3 i slutskedet av mellanakten och intrycket var att glöden fanns. Vilket lagkaptenen Isac Nord bekräftade:

– Känslan var att vi är lika bra som dem. Och gör en rätt bra match.

Viktig kvalserie
Chanser till kvittering fanns, inte minst när ESK åkte på en utvisning med sex minuter kvar. Hemmalaget stod dock emot och 16.59 kom nådastöten – 5–3-målet. Att VHF därefter fick ännu en chans i power play hjälpte inte.
Stefan Holm har inför kvalet fastslagit värdet i att klubben har äldsta juniorlaget i J20 elit. Enligt honom behöver man vara där för att juniorerna ska få hårdheten som krävs för att slussas upp i a-truppen.