SPORT 2022-12-22 KL. 12:32

Poppis julshow drog storpublik

Av Daniel Bergholm

Poppis julshow drog storpublik
REKORDPUBLIK. Vallentuna Konståkningsklubbs julshow lockade många till ishallen. Foto: Roffe Andersson

Lördagen den 17 december var det julshow på Vallentuna IP med Vallentuna Konståkningsklubb.

Showen lockade storpublik med över 300 personer i publiken, men då det ingick fika i inträdet skapade det till slut oväntade svårigheter.

– Vi fick slut på bullar från Vallentuna Stenugnsbageri och fick åka och köpa två omgångar till från Lidl. Det hade vi inte räknat med, säger Ed Fontes, ordförande i Vallentuna Konståkningsklubb.
Parkeringen var knökad när det under lördagen var dags för flera olika skridskoevent i Vallentuna Ishall. När Ed Fontes jämför med eventet för ett år sedan ser han en klart förbättring och han påpekar att möjligheterna att fortsätta göra liknande arrangemang framöver redan har börjat diskuteras.

– Det var över förväntan. Förhoppningsvis blir det här starten på en tradition för vi känner att det här är något vi måste göra varje år, säger han.

Under kvällen var det även ett skridskodisco som avslutade eventet och enligt Ed Fontes var det runt 120 personer som åkte på isen hela vägen till stängningen klockan 20:00.

– Det var svårt att få folk att sluta åka vilket i sig var väldigt roligt. Kombinerat med julshowen var det en rekorddag för oss helt klart, säger Ed Fontes avslutningsvis.

Text: Daniel Bergholm
Foto: Roffe Andersson