SPORT 2022-12-08 KL. 08:40

Sätra starkast i seriefinal

Av Jonny Andersson

Sätra starkast i seriefinal
FÖRLUST. Lovisa Hammarström vinner den här duellen men gästande Sätra vann den tidiga seriefinalen. Foto: Roffe Andersson

Efter tre inledande vinster fick Vallentuna DF segersviten spräckt mot Sätra SK, men Vallentuna har lämnat in en protest.

Vallentuna Damfotboll, nykomlingar på division 1-nivå i futsal, hade fått en pangstart med tre raka vinster när Sätra SK i söndags gästade Tellushallen. Lars Olsson, lagets tränare, var inför mötet tvärsäker på att motståndet skulle vara av annan kvalité än den IFK Tumba bjöd på i omgången innan.

– Tumba har hamnat i fel serie, jag blev lite förvånad. Vi får helt annat motstånd när vi möter Sätra, menade Lasse Olsson efter 13–0-segern.
Helt annat blev det. Vallentuna höll jämna steg i en halvtimme via kvittering till 1–1 och 2–2 av Madeleine Ström och Lina Sinzenhauser.

Misstag kostade
Sista kvarten blev gästernas och resultatet ramlade i väg till 2–5. Sista målet var ett självmål.
– Vi blir bolltittande och gör för många misstag, Jag har tittat på matchen i efterhand och känner att vi kan göra saker bättre. Sedan saknade vi Sofia Ek, hon betyder en hel del för vårt spel, säger Lars Olsson.

Under matchen uppdagades att Sätra hade med en spelare som inte är registrerad för klubben utan är kopplad till Rågsved som ligger trea och skuggar Djurgården och Örebro i regionala elitserien.

– Det finns regler och vi anser att dessa ska följas, därför har vi lämnat in en protest. Vi får se hur förbundet behandlar den. Hon gjorde ett av deras mål, så nog påverkade hon, säger Lasse Olsson.
Sex lag ingår i serien och av det VDF-tränare sett hittills tror han att laget tillhör topp-3.
Nästa match spelar Vallentuna DF mot Bele Barkarby i Tellushallen 18 december.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se