SPORT 2023-10-12 KL. 11:20

Tät match där tålamod gav hemmaseger

Av Uffe Lindeborg

Vallentuna Hockey har startat seriespelet i Hockeyettan med två segrar och en oavgjord på tre matcher. I helgen vann de en riktig rysarmatch mot jumbotippade Segeltorp med 4-3 (1-1, 2-1, 1-1).

Tät match där tålamod gav hemmaseger
KVITTERING. Vallentunas Gustav Eriksson sätter dit 1-1, efter att Vallentuna tagit över spelet mer och mer. Foto: Uffe Lindeborg

Matchen började lite trevande och det blev inte lättare för Vallentuna efter ett par utvisningar och sedan underläge halvvägs in i den första perioden.

Men det tog inte lång stund innan Vallentuna kvitterade. I den andra perioden dominerade Vallentuna spelet men gästerna, som satsade på ett riktigt igelkottförsvar, gjorde det bra.

Nyförvärven Joonas Rinnetmäki och Matias Valta visade upp ett spännande samarbete och de låg bakom ledningsmålet till 2-1. Men Segeltorp var vassa när de kontrade.

HEMMAVINST. Hemmamatchen mot Segeltorp blev en tät historia som krävde mycket tålamod innan Vallentuna i slutsekunderna satte dit segerpucken till 4-3. Foto: Uffe Lindeborg

Bra lagmoral

– Det finns inga lätta matcher i Hockeyettan, säger tränaren Jussi Salo och syftar på att det blev en jämn match mot jumbotippade Segeltorp.

– De var effektiva när de gjorde sina mål medan vi fick kämpa rejält för våra, konstaterar lagkapten Marcus Andersson efter matchen.

Instinkt avgjorde

Vallentuna såg ut att ha matchen i sin hand när den tredjeperioden startade. Men Segeltorp skapade rejäl spänning i matchen när de enkelt kvitterade till 3-3 i powerplay när slutperioden endast var 15 sekunder gammal. Därefter pumpade Vallentuna på framåt fär ett segermål, men det krävdes både viljestyrka och tålamod för att lyckas.

– Vi är ett hårt arbetande gäng som måste göra det kollektivt, säger Jussi Salo. Det krävdes verkligen 60 minuter kämpande innan vi lyckades.

– Vi gläds verkligen åt att det blev tre poäng, avslutar Marcus Andersson. Vi satte upp målet inför seriestart att vi ville ha sju poäng efter de tre första matcherna, och vi lyckades. Eftersom det är en oerhört kort serie med bara 18 matcher känns det riktigt bra, även om matchen mot Segeltorp var vår svagaste match hittills denna säsong.

Efter att Vallentuna avlossat skott efter skott från nära håll och parkerat stundvis i gästernas zon så var det till slut en slumpaktig puck som avgjorde. Fredrik Vennas såg ut att reagera på instinkt när han avgjorde med ett rappt skott till slutresultatet 4-3.

Lyckas Vallentuna hålla liv i segersviten efter att ha mött Linden (onsdag) och Arlanda Wings på söndag ser det riktigt ljust ut i kampen om en plats i Allettan.

Resultat och nästa match:

Huddinge IK - Vallentuna Hockey 2-3 (2-1, 0-2, 0-0)

0-1 Kelvin Martinsson (Albin Olofsson/Filip Sundell)

2-2 Oskar Söderberg (Marcus Andersson/Lukas Paulsson)

2-3 Marcus Andersson (Lukas Paulsson/Oskar Söderberg)

Vallentuna Hockey - Segeltorp 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

1-1 Gustav Eriksson (Filip Sundell/Albin Olofsson)

2-1 Joonas Rinnetmäki (Matias Valta/Filip Sundell)

3-2 Oskar Söderberg (Lukas Paulsson)

4-3 Fredrik Svennas (Oskar Söderberg/Marcus Andersson)

Nästa match: Eskilstuna Linden Hockey - Vallentuna (11 oktober)

Nästa hemmamatch: Vallentuna Hockey - Arlanda Wings (15 oktober, kl 16:00)