SPORT 2024-03-06 KL. 11:30

Vallentuna förlorade första play off-matchen

Av Jonny Andersson

Vallentuna Hockey förlorade första play off-duellen i bäst av fem matcher mot Lindlöven. Hemma i Lindehov vann hemmalaget tisdagens möte med 4–1 (0–0, 2–0, 2–1).

REDUCERADE. Love Bergvall gjorde Vallentunas mål i första mötet mot Lindlöven. Foto: Roffe Andersson (Arkivbild)

Vallentuna kom ut starkt och var spelförande i första perioden. Ett ribbskott och ytterligare ett par giftiga avslut kunde givit laget taktpinnen målmässigt. Målen uteblev dock första 20, uteblev gjorde även VHF:s matchinledning i resterande två perioder. Långa, djupa uppspel, försök att därmed sätta press på felvända Lindlövenbackar, hade hemmalaget recept mot. Istället inleddes många spelsekvenser med tekningar i Vallentunas zon och därifrån hade Jussi Salos manskap svårt att komma ut på lugnare is.

Lindlövens 1–0-mål kändes motiverat när det kom, värre var det med 2–0-målet. Målvakten August Hedlund lämnade sitt målområde för att starta en spelvändning. Dessvärre fick han dålig träff och pucken hamnade på en motståndares klubblad. Hedlund ramlade dessutom i försöket att backa tillbaka med baklängesmål som konsekvens.

3–0 gjorde Lindlöven i slutperiodens femte minut. Det dröjde åtta minuter innan Vallentunabacken Love Bergvall såg till att publiken fick lite högre puls. Mer oro spred sig i Lindehov när Vallentunaspelarna signalerade för ytterligare ett reduceringsmål. Domarna vinkade dock avvärjande och VHF:s måljakt, i spel sex mot fem, slutade i att Lindlöven gjorde 4–1 i tom bur.

– En jämn match i det stora hela, säger Jussi Salo som har ett knappt dygn på sig att vrida på några nycklar, främst uppspel från egen zon.

Match 2 spelas i kväll, onsdag. Också den i Västmanland innan Vallentunalaget får hem matchserien tredje mötet på lördag.