SPORT 2023-10-19 KL. 10:35

Vallentuna IBK fortsatt obesegrade

Av Daniel Bergholm

I en svängig tillställning mellan Vallentuna och Huddinge, som båda lagen mycket väl hade kunnat vinna, slutade matchen till sist oavgjort 6-6.

Vallentuna IBK fortsatt obesegrade
OBESEGRADE. Vallentuna var inför säsongen bottentippade i division två. Men efter 6-6 mot topplaget Huddinge är laget fortsatt obesegrade efter fyra omångar. Foto: Roffe Andersson

Det gör att Vallentuna, som var bottentippade inför säsongen, på de inledande fyra omgångarna är obesegrade med tre segrar och en oavgjord.

Ettan mot tvåan ställdes mot varandra på fredagskvällen i Rosendalsskolan Norra Sporthall. Båda lagen kom till matchen med ett rejält uppumpat självförtroende, då ingen hade tappat poäng på de inledande tre omgångarna.

Matchen inleddes också som en toppmatch ska göra, med mycket närkamper och glåpord lagen emellan. Även om det var Huddinge som förde spelet, var det Vallentunas vassa kontringsspel som skulle sätta tonen under den första halvan av matchen.

När Vallentuna gick upp till en 3-1 ledning i mitten av period två, var effektivitet nyckelordet.

Huddinge var stora delar av matchen spelförande och fick i slutet av andra perioden utdelning för det. Inför den sista perioden stod det 3-3 på resultattavlan.

Dramatisk tredjeperiod

Den sista perioden bjöd på stor underhållning och dramatik. Halvvägs in hade Huddinge tagit ledningen med 4-5 i numerärt underläge, men på två gyllene minuter hade Vallentuna vänt på steken. Men det sista ordet var inte sagt. Drygt tre minuter var kvar på matchklockan när det återigen var kvitterat i matchen.

I slutminuterna hade båda lagen flera fina lägen att få med sig samtliga poäng, men med bland annat en storspelande Casper Bäcklin i hemmakassen slutade matchen lika på sex. Vallentunas tränare Victor Edberg hade blandade känslor efter matchen.

– På förhand är vi jättenöjda med en poäng. Men jag tycker vi slarvar en del i spelet med boll och hade vi löst det lite bättre hade vi vunnit idag, säger han.

Nystart

Förra säsongen åkte Vallentuna IBK ur division ett och har inför den här säsongen fått göra en nystart. Flera bärande spelare har lämnat samtidigt som man bland annat startat ett samarbete med Åkersberga och lånat in spelare därifrån.

– Inför säsongen var vi tippade att åka ur och det får nog folk revidera. Med den truppomsättningen vi haft är vi nöjda med en mittenplacering. Däremot är känslan att vi på riktigt kan utmana topplagen, som Huddinge idag, och då kanske vi får sikta lite högre, säger Victor Edberg.

Vallentuna ligger nu på delad andraplats i tabellen.