SPORT 2021-12-02 KL. 09:50

Vallentuna stupade mot Härnösand

Av Jonny Andersson

Vallentuna stupade mot Härnösand

BRYTER IGENOM. Naomi Shuhami var en av flera Vallentunaflickor som låg bakom två vinster när klubben arrangerade gruppspel i ungdoms-SM.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Vallentuna HK var gångna helgen värd för ett av gruppspelen i USM för 14-åriga flickor och elva lag - från Haninge i söder till Kalix och Kiruna i norr - spelade handbollsmatcher i Tellushallen och Vallentuna sporthall från morgon till kväll.

För Vallentunas flickor gick det bra, till och med över förväntan. Laget var oseedat, men inledde med en storseger mot Umeåklubben Sävar, 30-7. VHK-flickorna följde upp insatsen med 18-16 mot Kiruna innan det blev förlust mot Härnösand, 18-21.

Efteråt var det oklart vad de två vinsterna betyder för VHK:s flickor. Att laget går vidare till steg 3 av ungdoms-SM är klart, men möjligt kan det handla om ett gruppspel från vilket det blir extra svårt att ta sig till det slutliga slutspelet. Några gruppspel i steg 2 spelades färdigt i måndags och först efter att Handbollsförbundet sammanställt alla resultat blir det klart om och hur Vallentuna HK:s USM-resa fortsätter.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se