Vände mot Visby med fyra mål på sex minuter

Av Jonny Andersson

MATCHVINNARE. Oskar Söderberg styrde in det avgörande målet.
Foto/Arkiv: ROFFE ANDERSSON

Oskar Söderberg blev matchvinnare mot Visby/Roma i söndags efter en vändning han aldrig upplevt under 20 år som hockeyspelare.

En sekund återstod av andra perioden när gästande Visby/Roma tog ledningen med 3-1 i Vallentuna ishall. 4.31 in i tredje perioden utökade gotlänningarna sin ledning.

–Då gick luften ur oss, säger forwarden Oskar Söderberg. Vi alla kände att det f-n bara var att släppa loss all energi. Om det skulle bli 1-5 spelade ingen roll.

Med knappt åtta minuter kvar reducerade Marcus Af Burén och det dröjde bara två minuter till dess 3-4-pucken (Erik Aterius) låg bakom Anton Malmborg i gästernas mål.
Hornen växte. Spelarna började tro och Lucas Paulsson fixade kvitteringen, 4-4.

Styrde in segermålet
–Vi såg ingen idé i att försvara den poängen, utan fortsatte framåt. Visbyspelarna var skärrade, säger tränaren Micke Österblom.

Lyckosam i det offensiva tänket blev Oskar Söderberg. Hans tjoade på vägen in framför gästernas mål var riktat till backen Ludvig Almgren som fångat upp pucken innanför blålinjen.

–”Ludde” skickade in en skottpassning och jag fick till styrningen. Enormt skönt. Det här var en av de mest tillfredställande vändningarna under mina 20 år som spelare, säger Oskar Söderberg.

Fyra mål på mindre än sex minuter – från 1-4 till 5-4.
–Ja, vad ska man säga. Det är väl tjusningen i sportens värld, säger Micke Österblom och fortsätter:

–Men vi kan inte fortsätta sätta oss i dessa situationer. Vi gör en bra och stabil första period, den andra är väldigt svag. Vi måste kunna hålla nere siffrorna när spelet inte klaffar.

Tror på positiv effekt
Oskar Söderberg hoppas att den sprakande vändningen bygger självförtroende efter en klen säsongsinledning.

–Det bör bli lättare att komma till träningarna och vi ska ha bättre självförtroende inför matcherna, säger Oskar Söderberg, som utöver segermålet även assisterade till två mål i sista perioden.