SPORT 2022-01-20 KL. 12:30

VIBK mot innebandyadel

Av Jonny Andersson

Konkurrenterna har stor elitrutin

VIBK mot innebandyadel
David K är framme och oroar Tyresö-målvakten utan att få utdelning. Foto: Roffe Andersson

En 3–2-ledning inför sista perioden var otillräckligt för att Vallentuna IBK:s herrlag skulle lugga Tyresö Trollbäcken på poäng hemma i Rosendalsskolans sporthall. Förlusten innebär att VIBK har fortsatt utsatt läge i division 1-tabellens nedre region.

Vallentuna IBK:s herrar spelar i en division 1-serie som får nostalgiker att slicka sig om munnen. Här återfinns trefalldiga svenska mästarklubben Balrog, liksom Järfälla Spiders med åtskilliga SSL-säsonger och Tyresö Trollbäcken med ett par sejourer i högsta ligan. Nämnda klubbars elitstatus har falnat, men frågan är om namn skrämmer?

– Nej. Jag kan inte svara för alla, men nej! Vi har gamla elitspelare, så att möta Balrog eller Tyresö Trollbäcken ska inte skrämma, säger Vallentunas sportchefen Tobbe ”Bobbo” Lundqvist.
I fredags gästades Vallentuna av just Tyresö Trollbäcken (i SSL 2009/10 samt 2011/12). Sett till tabellen var det nian mot femman.


Jocke Ekerberg (nr 16) gjorde tre mål och assisterade till ett när Vallentuna föll med uddamålet mot Tyresö Trollbäcken. Foto: Roffe Andersson


Ekerberg gjorde tre mål
Halvvägs in i första perioden gjorde Joakim Ekerberg 1–0 till Vallentuna, på det svarade gästerna med två mål inom en minut och gick till paus i ledning.

Ekerberg var dock inte svarslös. Assisterad av Fredrik Nyholm och Jonathan Schrenckh vände Joakim Ekerberg matchen i andra perioden och Vallentunalaget hade 3–2 inför sista perioden.

– Jag tycker att vi har matchen så långt. Vi gör en riktigt bra match jämfört med hur det sett ut tidigare. Båda lagen var missnöjda med domaren, men jag anser att vi drabbades hårdast och det är små grejer som gör att vi tappar initiativet i tredje perioden, säger tränaren John Ekelund.

Med tre mål inom knappt sex minuter vände ”TT” tillställningen och hemmalagets försök att hämta hem poäng räckte inte till mer än ett reduceringsmål. Förlusten var lagets åttonde med tolv omgångar spelade.

– Jag tycker att vi blir bättre och bättre. Vi börjar bli friska och skadefria vilket märks på träningar och i matcher, säger John Ekelund.


Tränare John Ekelund, t h, tror att Vallentuna har poäng att hämta med en bredare och kryare trupp. Foto: Roffe Andersson


Bröder förstärker
Laget har dessutom förstärkts, bland annat med Johan Kruse från SSL-laget Sirius.
Klubben har även hämtat in bröderna Kalle och Linus Berglund som Ekelund spelade med under sina säsonger i Grimsta AIK. Kalle Berglund, 38 år, är en erkänt målfarlig forward och ingen back törs lämna honom obevakad nära mål.

– Kalle höjer snittåldern rejält. Men han vet hur man gör mål och jag vet och hoppas att vi får nytta av hans rutin. Vi var en bra underdog under fjolårets korta säsong och jag trodde att vi skulle göra en bättre start än vi gjort. Nu finns det hopp om att att vi ska avsluta bättre och kanske klättra lite i tabellen, säger John Ekelund.

Närmast på spelschemat har VIBK bortamatcher mot topplagen Älvsjö och Värmdö, därefter hemmamatcher mot Balrog och Farsta. Matchen mot Balrog är ett streckmöte på nedre tabellhalvan.

Jonny Andersson
jonny@vallentunanya.se