SPORT 2024-06-13 KL. 10:09

Viktiga matcher väntar Brottby SK

Av Jonny Andersson

I kväll, torsdag, spelar Brottby SK det närmaste laget kommer ett division 5-derby när Rö IK gästar Össeby idrottsplats. Matchen handlar om att ta ett kliv bort från bottenstriden och BSK kommer med två raka segrar ryggen.

FIRANDE. Isak Toivonen återgav BSK ledningen mot Storvreta i första halvlek och gratuleras av lagkaptenen Viktor Due-Boje. Foto: Tomasz Piwinski

Hittills har det gått upp och ner i seriespelet för Brottbys division 5-herrar. Säsongspremiärens 3–0-seger mot Skuttunge följdes av fyra raka förluster, där laget släppte in fem mål i tre av dem.

– Fyra matcher mot bra motståndare, seriens topplag, men vi ska inte förlora så stort som vi gjorde. Förlusterna påverkade självförtroendet. Vi har inte nått upp till den nivå vi önskat. Sett till att vi har ett ungt lag är det kanske väntat. Några gör sin första a-lagssäsong, säger tränaren Kristian Frölin, som emellanåt varit ombytt och spelat.

TRÄNARDUO. I bland har tränarna Martin Andersson, längst t..v och Kristian Frölin, längst t.h, ingått i startelvan. Att Martin är det är befogat, inte han, menar Frölin. Foto: Tomasz Piwinski

Studentfester

– Vi har haft skador, avstängningar och flera som tagit studenten. Om jag spelar, vilket inte är meningen, saknar vi definitivt folk.

Förrförra söndagen tog BSK säsongens tredje seger, hemma mot Storvreta, 4–2.

Insatsen mot Uppsalalaget, ett lag på övre tabellhalvan, var välkommen och behövlig. Viggo Rolness gjorde 1–0 i 13:e minuten och sedan gästerna kvitterat samlade hemmalaget ihop till en bra pausledning via mål av Isak Toivonen och Viggo Brandt. Storvreta fick målmässig kontakt mitt i andra halvlek och avgörande blev Rolness andra mål på stopptid. För sin insats förärades 19-åringen en kartong till fikat, men gissningsvis var många BSK:are gräddiga om munnen redan i omklädningsrummet.

Snyggt segermål

Segern följdes på nationaldagen upp med tre nya poäng i bortamatchen mot Väddö. Tabelljumbon stretade emot bra och Frölin berömde deras målvakt. Anton Öhmans praktmål var han dock chanslös på.

– Vi fick till en omställning direkt i andra halvlek och bollen spelades snett bakåt till Anton som placerade bollen i krysset. Målvaktens högra kryss. Riktigt snyggt, säger Kristian Frölin.

NYCKELMATCH. Supporterbänken bör vara välfylld även när Brottby tar emot Rö i kväll, torsdag. Foto: Tomasz Piwinski

Anton ska dock ha varit lite besviken. Det brukar finnas en filmkamera med till matcherna. Inte den här gången. Målet blev matchens enda. Det borde blivit ett par till, enligt BSK-tränaren.

Chans att klättra

Innan sommaruppehållet ställs Brottbylaget mot två lag precis ovanför i tabellen. Först Rö hemma i kväll, torsdag.

Rö var ett lag som vållade Brottby bekymmer i fjol. Hemmamatchen slutade 2–2 och höstmötet på bortaplan vann Rö med 6–4. I sluttabellen blev Rö åtta och BSK nia. Exakt samma placeringar som i nuläget.

PANTER. David Ekelund sträcker ut i sin fulla längd. Foto: Tomasz Piwinski

– Jag vet inte hur Rö är i år. Det blir säkert en tuff match, det är ju så nära ett derby vi geografiskt kommer.

Fyra dagar senare ska vårsäsongen i mål. Brottbytruppen tar emot Rasbo på måndag för ytterligare ett slag i mittens rike. Rasbo är en poäng före i tabellen.

Kan BSK avsluta med sex poäng blir laget en skugga för seriens topplag att se upp med i höst. Det menar Kristian Frölin att BSK ska vara.