Sportbaren följer de lokala lagen

Sportbaren följer de lokala lagen

Foto: Roffe Andersson

TV-sänder bortamatcher

Tre av Vallentuna Hockeys bortamatcher i Allettan har live-sänts på tv-skärmar på sportkrogen Stars and Stripes i Vallentuna centrum.

Mats Ydehed som själv har spelat tio säsonger i Vallentuna Hockeys a-lag tycker att det är bra att hockeyintresserade kan följa lagets bortamatcher hos den lokala sportbaren. Hans familj passade på att äta middag där i lördags när Vallentuna Hockey mötte Piteå.

–Det är jättebra för oss intresserade, men självklart bra för Stars and Stripes också. I lördags var det första gången som vår familj testade detta och det var trevligt. Kul att man kan gynna en lokal restaurang samtidigt,

Själv minns han hur bra det kändes att få stöd av supportrar när han spelade på åttiotalet. Då hände det att flera åkte med i spelarbussen till bortamatcherna.

–Självklart betyder det något för spelarna att man får stöd på bortaplan. Det är lika viktigt med intresset för hockey nu som tidigare. Själv är jag aktiv som ungdomstränare nu och min hustru, Lilian, sitter med i styrelsen i Vallentuna Hockey.
– Det var kul att träffa andra supportrar samtidigt som man åt god mat. Det blir förmodligen så att vi följer några bortamatcher till här.

Foto: Roffe Andersson

Stämningen på Stars and Stripes var god, trots att Vallentuna Hockey förlorade både på lördagen och söndagen.
– Det var synd att de förlorade. Men de spelar bra hockey och ska inte underskattas. Jag brukar följa a-juniorernas matcher i ishallen också.
– Det känns som att det blåser en medvind i Vallentuna Hockey just nu. Föreningen är på gång efter några tuffa år och det är en positiv känsla att gå till ishallen.

På söndag är det derby mot topplaget Väsby, hur tror du att det går?
– Det blir alltid tuffa och jämna matcher mot Väsby. Jag tror att det blir jämnt som vanligt, vi har en god chans att vinna.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *