Tennishallen har blivit nya lunchhänget

Tennishallen har  blivit nya lunchhänget

TIEBREAK BLIR DAGENS LUNCHBREAK. För Hanna och Katrin blir det två lunchträningar och en kvällsträning i veckan. Ett socialt break och en nödvändighet för de som jobbar hemifrån, säger de.
Foto: EHSAN KESHAVARZ

Det är allt fler Vallentunabor som hittar till Tennishallen på IP vid lunchtid. På senare tid har antalet spelare ökat rejält.

–Det har varit ett väldigt positivt tillskott av spelare och man märker att det är dagens höjdpunkt för många aktiva, berättar chefstränaren Niclas Berglund.

Lunchtennisen, som spelas mellan 12 och 13, varit blivit ett populärt inslag sedan den startades. –Det är många fler deltagare på banorna än vanligt. Det här var något vi började med till den här terminen. Vi har kört i några veckor nu och det som till en början var fyra spelare under en dag har nu ökat till 60 spelare på veckobasis, så det har blivit väldigt poppis.

Ingen kontakt mellan spelare
Under den gångna veckan slog vi rekord på antalet deltagare.
Niclas berättar kort om hur passen genomförs.
–Vi har en tränare per fyra spelare. Vi tränar på olika slag och moment, men framförallt vill vi spela mycket tennis, få puls och ha roligt. Det är ju några som spelar nästan varje dag, vilket är jättekul.

Något som lyfts fram är att tennis är en väldigt tacksam sport på så sätt att det inte är någon kontaktsport. Och trots det kan man lära känna nya bekantskaper.
–Det blir en väldigt familjär känsla på klubben. Det roligaste med det här är att de längtar till tennisen. Man längtar till att få röra på sig och träffa vänner. Grupperna har varit olika så man ser ett värde i att lära känna fler människor.

Dela artikeln här:

Ehsan Keshavarz

80-talist med intresse för att skriva, se världen och det mesta som har med sport att göra. Extremt avdankad division 6-spelare. Uppvuxen i Vallentuna men numera ute på vift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *