SPORT 2021-08-26 KL. 09:16

Tungt för Vallentuna i derbyt mot Frej

Av Daniel

KREATIVT SPEL. IK Frej stod för det mesta av det kreativa spelet medan Vallentuna fick inrikta sig på försvarsspel.

Gästerna drog rättvist ifrån till 0-5 och kontrollerade matchen i andra halvlek

Vallentuna Damfotboll åkte på en ordentlig smocka i hemmaderbyt mot IK Frej.

Segern för gästerna var rättvis och matchen slutade 0-5 efter att siffrorna runnit iväg i andra halvlek.

Förlusten medför att Vallentuna står kvar på tre poäng efter två spelade omgångar och parkerar i mitten av tabellen.

Ett 70-tal personer hade tagit sig till Vallentuna IP för att se lördagens rafflande derby mellan Vallentuna och IK Frej. Båda lagen kom till matchen med en seger i deras respektive premiäromgång och förväntningarna var stora inför matchen.

Tuffa närkamper
Men det var tjejerna från Täby Kyrkby som skulle ta tag i taktpinnen direkt. Med ett fint instick och ett välplacerat avslut tog gästerna ledningen efter bara fyra minuter. Efter det stod matchen och vägde. Under de 20 efterföljande minuterna var det en chansfattig match, men den innehöll desto fler tuffa närkamper precis så som det ska vara i ett derby.

Skillnad i andra halvlek
Efter drygt en halvtimmes spel var det däremot Vallentuna som skulle skapa de bästa målchanserna. Först med ett avslut som tvingade fram en bra räddning och på nästföljande hörna gick bollen direkt i ribban och returen studsade åt fel håll för hemmalaget. Bara någon minut senare var det dags för nästa ramträff. Ett inlägg som såg överlångt ut damp ner i bortre stolpen och marginalerna var onekligen inte på Vallentunas sida i den första halvleken. Snöpligt och signifikativt för matchen så kunde gästerna utöka ledningen precis innan halvtidsvilan när skottet först tog i ribban och sedan studsade rakt ut till en Frej-anfallare. 0-2 var ett faktum och resultatet stod sig halvleken ut.
I andra halvlek blev det aldrig riktigt spännande. Redan efter bara några minuter smällde IK Frej in 0-3 målet och efter det kontrollerade gästerna matchen till fullo. Hemmalaget kom aldrig närmare än några halvfarliga lägen och i stället kunde Täby-tjejerna trycka dit både sitt fjärde och femte mål innan domaren blåste för full tid.

Till slut blev det en rättvis 0-5 seger för IK Frej. Vallentuna får ta nya tag i nästa omgång när de möter Reymersholms IK på bortaplan i en viktig match som blir en vägvisare om laget kommer vara med i topp- eller bottenstriden i årets enkelserie.