Vallentuna Hockey vann dubbelt mot topplag

Vallentuna Hockey vann dubbelt mot topplag

VÄNDNING. Vallentuna gör 5-4 vilket får Andreas Paulsson och lagkapten Marcus Andersson att jubla.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Vände underläge till seger och vann därefter klart i returen

Vallentuna Hockey gjorde ett par riktigt vassa resultat i veckan när de vann dubbelt mot tabelltvåan Enköping.

När lagen möttes i Vallentuna ishall i fredags kväll så började det med uppförsbacke. Enköping gjorde tre snabba mål under de första tio minuterna.

Men sedan blev det mer jämnt spel och efter 1-4 så förändras matchbilden. Tränare Mikael Österblom förklarar vad som hände:
– Då gör vi om i laget och jag tycker att vi hittade ett sätt att vinna matchen. Vi hade spelat bättre i matcherna vi förlorat innan. Jag tyckte synd om killarna, vi skulle inte ta en till hedersam förlust.

Efter ungefär halva matchen påbörjar Vallentuna vändningen.
– De sista trettio minuterna gör vi det djävligt bra. Då går vi för det. Vi hade också bra snack i omklädningsrummet inför den sista perioden.

Seger också i returen
På söndagen var det dags för returmöte i Enköping. Det blev en säker seger för Vallentuna med 6-1.
– Vi spelar ännu inte 60 minuters bra hockey men vi närmar oss. Och vi gör tre mål i Power Play.

Enköping tryckte på för att komma in i matchen men försvarsspelet med målvakten Daniel Rosengren var rejält på tårna och spelade riktigt bra.

Annat kul med bortamatchen i Enköping var att stjärnorna Victor Andersson, Niclas Lehmann och Stefan Söder, började lysa rejält. De har varit bra i tidigare matcher men nu fick de bra utdelning. Dessutom gjorde Vallentunafostrade Viktor Trojmar mål i båda mötena, ett på hemmaplan och två i söndags.

Klar målsättning
Vallentuna har inlett seriespelet med att möta topplagen och på onsdagen, efter denna tidnings pressläggning, tar de emot serieledande Huddinge på hemmaplan.
– Ja, vi har förlorat de tre svåraste bortamatcherna mot Visby/Roma, Hudiksvall och Huddinge.

Det tuffa matchandet för Vallentuna fortsätter under detta konstiga pandemiår. Laget tvingas agera på ett sätt som man normalt inte gör i div 1.
– Självklart blir skaderisken betydligt högre, men peppar peppar, just nu är alla spelare tillgängliga.
– Ingen har spelat så här hårt i div 1 och gällande fys så handlar allt om återhämtning mellan matcher. Sakta men säker går fysen nedåt på grund av det istället för tvärtom.

Det tuffa spelschemat med flertalet matcher varannan dag beror på att hockeyförbundet vill få serien färdigspelad i tid, samtidigt som Vallentuna hockey råkade ut för flera inställda matcher i början av säsongen dels på grund av Corona i det egna laget, men också för att andra lag haft smittade spelare.

Trots det märkliga spelschemat tvekar inte Mikael Österblom ett dugg när man pratar om årets målsättning.
– Vi siktar på topp fem och spel i Allettan.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *