SPORT 2020-02-28 KL. 09:20

Vallentuna vände och vann mot tabellfyran Ingarö

Av Uffe

Vallentuna IBK:s herrar i div 2 fortsätter att övertga i slutspurten i serien.

I lördags vann Vallentuna hemma i Hammarbacken mot tabellfyran Ingarö med 8-6 (2-3, 5-1, 1-2). Därmed ligger de kvar på andra plats i serietabellen, tre poäng efter ledande Hammarby men fyra poäng före trean Nacka Wallenstam.

igcaption>INSTÄLLT SIKTE. Vallentunas Jesper Nyholm fokuserar på att klappa till bollen i rätt läge.

Men segern mot Ingarö blev ingen "walk in the park". Två gånger hamnade Vallentuna i underläge, 0-2 och 2-3 men efter en stark andra period så redde det ut sig. Bland annat genom att poängkungen Joakim Ekerberg gjorde tre mål och en assist under den perioden och Vallentuna kunde ta ledningen med 7-4 inför den avslutande perioden. Ekerberg noterades totalt för sex poäng i matchen efter att ha stått för två målgivande passningar till.

Nästa match i serien spelas på bortaplan mot tabellfemman IS Bar Central Nytorget.