Vallentunalagen rustar upp inför sommarens fotbollssäsong

Vallentunalagen rustar upp inför sommarens fotbollssäsong

Fotbollssäsongen har skjutits upp för representationslagen och seriespelet ska dra igång först till sommaren.

Men det betyder inte att verksamheterna står still. Samtliga förbereder sig för fullt inför det som får ses som väldigt speciella förutsättningar till den här säsongen.

Seniorerna och representationslagen har fått ställa om sin träning tills tävlingsfotbollen drar igång inför en unik tävlingssäsong som kommer att spelas i en rak enkelserie. I och med det kommer samtliga lag i respektive serie enbart mötas vid ett tillfälle.

Vi tog en pratstund med samtliga huvudtränare i de olika representationslagen i kommunen om den pågående och förlängda försäsongen. De berättar hur de ser på den kommande säsongens utmaning i att spela en rak enkelserie och målsättningen utefter det.

Juniorerna ska lyfta
Lars Olsson, huvudtränare Vallentuna BK DF Dam (Damer division 3A Stockholm)
–Försäsongen har trots rådande omständigheter varit någorlunda normal, om än givetvis med några inställda träningsmatcher och träningar. Truppen tappade några spelare under försäsongen som valde att gå till andra lag, men vi har fått igång ett bra samarbete med våra juniorer som har höjt intensiteten och glädjen på våra träningar. I juniortruppen finns ett flertal duktiga spelare som kommer att stötta oss rejält.
–Målsättningen med säsongen 2020 är att fortsätta utveckla det goda samarbetet mellan lagen i klubben och hålla oss kvar i division 3.

Nyförvärv: Ida Bornesand (Hägglunds IoFK) Maja Rehlin (AIK) Johanna Gustafsson och Sara Ståhlfors (återkomst).

Noterbart att VBK DF Dam, som till skillnad från de övriga lagen deltar i en tävling som administreras av Stockholms fotbollsförbund, eventuellt kan vara i spel tidigare än de övriga representationslagen.

Foto: UFFE LINDEBORG

Målkung från Gibraltar
Pontus Johansson, huvudtränare Vallentuna BK herr (Herrar division 3 norra Svealand)
–Sverige har ju redan världens längsta försäsong och vi fick starta om den på nytt då den har blivit aningen sönderhackad pga skador och sjukdomar. Men vi har hunnit knyta till oss några nyförvärv under den här tiden som vi nu har möjlighet att jobba på inför premiären i juni.
–Varje match blir som en seriefinal så tabellen kan sluta hursomhelst, förhoppningsvis med oss däruppe i toppen.

Nyförvärv: Iljas Ahmedov (Europa Point FC, Gibraltar) Innocent Kakooko (Brottby SK) Joakim King och Ludwig Rösselhart (Täby FK) Ousman Jones (Sollentuna FK) Gulal Kalaf (IFK Uppsala) Abir Karim (Fanna BK) Daniel Aramesh (Uppsala-Kurd FK).

Pontus berättar bland annat om Iljas Ahmedov som är tillbaka på Vallentuna IP efter en sejour i Gibraltar.
–Iljas har lirat flera säsonger i VBK och ordförande Mattias Belin har haft kontinuerlig kontakt med honom medan han var iväg. Han är en viktig poängspelare för oss så det är riktigt skönt att ha honom hemma igen, säger Pontus Johansson.

Foto: THOMAS WESTLUND

Skrattar på träningarna
Niklas Eriksson, huvudtränare Brottby SK dam (Damer division 4 Uppland)
–Vi har haft en lång försäsong med start vecka 45 från i fjol, precis så som jag vill ha det. Vi kombinerar styrka, kondition, teknik och mycket bollspel med gott resultat nu när vi sammanfattar det hela. Men det viktigaste är att vi har roligt och det inte finns inte någon träning där vi inte skrattar.
–Vi fick ändra lite på vår målbild då vi blev uppflyttade och nu dessutom ska spela en enkelserie. Risk för att det kan bli avvaktande spel från många lag då varje poäng kommer att vara viktig men vi ska försöka spela en rolig och underhållande fotboll. Sen hoppas jag att det räcker till för att vi ska stanna kvar i division 4. Vår kanske största utmaning blir att få igång vår barnpassning igen till behövande spelare och att starta ett reservlag i och med att vi har en stor trupp.
Nyförvärv: Sophia Thyren (Vallentuna BK) Elsa Johansson, Elin Dahlin, Ida Hoel och Ida Larsson (juniorlaget) Marie Henriksson och Olga Melin (återkomst)

Foto: ERIK BOLLING

Värvar amerikanskt
Navid Haque, huvudtränare Brottby SK herr (Herrar division 4 Uppland)
–Jag skulle nog ändå säga att försäsongen har varit bra och normal. Vi fick beskedet om uppskjutningen dagarna innan premiären så nu har vi haft ett uppehåll i en vecka.
–Vi tar en match i taget och jobbar utifrån det. En enkelserie är inte lätt och man måste se varje match som en final. Det kommer bli tufft och varje poäng kommer bli viktig.

Nyförvärv: David Abbott Smith (WFC Rangers, USA) Johan Lundmark (Frösunda SK) Leo Berggren (Vallentuna BK) Jesper Berglin (Wäsby FC) Emil Karlsson (Åkersberga BK) Jesper Forsgren (Rosersbergs IK) Jacob Norman, Theodor Marcelius, Simon Steiner, Samuel Bentley, Anton Ersson och Alexander Hallberg (juniorlaget)

Foto: UFFE LINDEBORG

”Hitta tillbaka spelglädjen”
Victoria Fredlund, huvudtränare Frösunda SK dam (Damer division 4 Uppland)
–Vi har kört på som vanligt men med något begränsad tillgång på spelare då alla är ombedda att stanna hemma vid minsta förkylningssymptom
–Målsättningen med säsongen är att hitta tillbaka till den spelglädjen vi hade 2018 men som vi tappade lite under förra året. Utmaningen med en rak serie blir nog att vi brukar vara sega under inledningen av seriespelet. Vi behöver några matcher för att komma igång och hitta rätt, något vi inte har råd med i en rak serie.

Nyförvärv: Julia-Linn Lindberg (Vallentuna BK) Elin Larsson (AC Studenterna) Matilda Persson, Kicki Boström och Ehlde Dahlqvist (återkomst)

Foto: LIRIM HASANI

Inställt träningsläger i Kosovo
Sandro Mattsson Ferrarello, huvudtränare Frösunda SK herr (Herrar division 6 södra Uppland)
–Försäsongen har varit bra med bra uppslutning på träningarna. Vi har egentligen bara behövt ställa in en träningsmatch pga sjukdom. Men vi skulle ha åkt på träningsläger i Kosovo i fem dagar, vilket ställdes in. Det var såklart väldigt tråkigt.
–Vi har inte riktigt satt någon målsättning ännu, det hade vi planerat till träningslägret så vi får ta det något längre fram när vi närmar oss seriespelet. Utmaningen i en enkelserie är att man helt enkelt inte har råd att tappa poäng tidigt för det finns inte många matcher att hämta in de poängen på. Vi måste verkligen vara på topp i varje match.

Nyförvärv: Sarmad Haddad och Claudio Rojas Flores (Brottby SK) Benjamin Elmgren (Blomstermåla IK)

Foto: PRIVAT

”Mer fokus på varje match”
Kim Persson, huvudtränare GoIF Kåre herr (Herrar division 5 södra Uppland)
–Försäsongen har varit lite upp och ner pga omständigheterna. Vi tog beslutet att stänga ner träningarna under två veckor men har nu börjat köra igång igen. Vi har jobbat mycket på ett spelsystem och ett nytt spelsätt. Tyvärr ställdes ju de flesta träningsmatcherna in så vi har inte kunnat träna in det i matchsammanhang men till den 13:e juni (tilltänkt seriepremiär) ska det nog sitta.

–Målsättningen med säsongen är såklart att vinna varje match. Jag vet väldigt lite om de andra lagen, men jag är ganska övertygad om att vi är i toppskiktet sett till vårt spelarmaterial. Det är såklart tråkigt att det bara blir en enkelserie då man alltid vill spela fotboll, men vi ser det positiva i att vi kan lägga mer fokus på varje enskild match.

Nyförvärv: Samuel Nyberg (Vallentuna BK) Daniel Bergholm och Emil Gustavsson (återkomst) Emil Dahlgren, Nezamuddin Rahmani, Sakhi Abbasi, Robin Andersson och Rasmus Andersson (klubblös)

Dela artikeln här:

Ehsan Keshavarz

80-talist med intresse för att skriva, se världen och det mesta som har med sport att göra. Extremt avdankad division 6-spelare. Uppvuxen i Vallentuna men numera ute på vift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *