VBK Dam visar form i säsongsstarten

VBK Dam visar form i säsongsstarten

ÄNTLIGEN IGÅNG. Dessutom kunde Vallentuna BK Dam spela inför viss publik i torsdags på Vallentuna IP.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Lagkapten Lina Sinzenhauser: ”Man kan nog räkna med oss i år”

Efter 11-1 på två matcher i Victoria Cup är det tydligt att Vallentuna BK har fått en flygande start på årets säsong.

Efter seger med 6-1 mot Saltsjö-Boo så väntar nu en sista gruppspelsmatch innan seriespelet startar. Går Vallentuna vidare väntar slutspel senare i höst.
– Man kan nog räkna med oss i år, säger lagkaptenen Lina Sinzenhauser.

Trots en väldigt lång försäsong har nu äntligen tävlingsmatcherna dragit i gång igen. På Vallentuna IP har Vallentuna Dam fått en drömstart på årets säsong. Laget har på de två inledande matcherna i Victoria Cup två raka segrar.
– Det var ett kvitto på att vi lyckats spela ihop oss under en lång försäsong, säger Lina Sinzenhauser, 31.

Känslan att äntligen kliva ut på Vallentuna IP:s finklippta gräs och få spela tävlingsmatcher igen var på många sätt överväldigande.
– Det är så extremt mycket känslor samtidigt. Det är så kul och vi har längtat så länge efter det här, säger lagkaptenen.

Men trots två raka segrar och en förstklassig +/- statistik, så finns det fortfarande mycket att jobba med. Efter matchen berättar Lina att allt inte klickar ute på planen än så länge.
– Det var väl ingen välspelad match från vår sida. Men att vi inte lyckas spela på topp och ändå vinna tyder på att vi kommit en bra bit i vår utveckling, säger hon.

Sammansvetsat lag
Vad som behöver slipas på är tydligt enligt lagkaptenen.
– Positionsspelet behöver bli bättre. Vi måste utvecklas i vårt arbete att kunna anfalla och försvara som ett lag.

Som lagkapten får hon dra ett tungt lass. Vilket kan vara jobbigt när det går dåligt, men desto skönare när det går bra.
– Det har känts positivt ända sedan vi fick in vårt nya tränarteam med Axel Hellberg Olsson i spetsen. Vi har tillsammans fått ett väldigt sammansvetsat gäng.

Att matcherna äntligen satt igång är något som varit en rejäl moralhöjare på Vallentuna IP. Sinzenhauser känner att även om corona påverkat mycket, så finns glädjen till fotbollen kvar.
– Min moral har väl inte påverkats så mycket under det långa uppehållet. Det har varit sjukt jobbigt att inte få spela några tävlingsmatcher och det har påverkat alla, men nu är jag bara taggad på att det ska dra igång.

Att hon hela tiden tänkt i optimistiska tankebanor har gjort att väntan bara varit mer frustrerande.
– Att hela tiden behöva varit beredd. Att inte veta från vecka till vecka när det börjar men ändå känna att det kan dra igång närsomhelst. Det är tufft, avlutar Lina Sinzenhauser.

Dela artikeln här:

Daniel Bergholm

Född och uppväxt i Vallentuna, men som journalist måste man ju bo på söder. Stort sportintresse men även engagerad i samhällsfrågor i övrigt. Kan idag erkänna att några äpplen pallats runt Ekebydalsområdet som liten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *