NÖJE 2020-08-07 KL. 09:35

Från kassan på ICA till streaming på Spotify

Av Hege

Från kassan på ICA till streaming på Spotify

ARTISTNAMN. Lindholmenbon Sanna Nordströms artistnamn är Sanna North.
Foto:WILLIAM LINDGREN

Sanna har fått en lovande start på sin karriär inom musiken

Många känner igen Sanna Nordström från jobbet på Ica Kragsta. Men hon börjar bli känd även för sin musik, som ligger på spellistor i Sverige och utomlands.

I våras hörde Idol av sig till Sanna Nordström från Lindholmen. Hon sökte till programmet, men hörde inte mer.
– Veckan efter blev jag kontaktad av Hit Music Group, två producenter som hittat mig på Instagram. De ville göra artist av mig. När en dörr stängs så öppnas en annan, säger Sanna Nordström.
Nu har hon släppt två låtar på Spotify, en egenskriven och en cover på X Ambassadors låt Unsteady.
– Det jag gör är lite balladaktigt, jag tycker om akustiskt, att skala ner en låt så att den får en helt ny betydelse. Jag gillar att nå rätt in i hjärtat på folk, att de verkligen hör musiken.


igcaption>Sanna trendar på Spotify. Foto: WILLIAM LINDGREN

Fler låtar på gång
Covern har i dagsläget över 50 000 spelningar, medan den egenskrivna har 36 000.
– Det har gått jättebra, verkligen skjutit upp i taket. Jag har hamnat på ett antal stora spellistor i Sverige och i andra länder, till exempel Tyskland, säger Sanna Nordström.

Nästa vecka släpps förmodligen en tredje låt.
– Det blir en cover, det ökar upp lyssningarna. Ofta lyssnar folk på låtar som finns och kan upptäcka en, det kan vara lite svårt att hitta en originallåt.

Sanna Nordström var med och gjorde en låt och en video för Ica Kragsta för ett par år sedan, och hon har länge jobbat i butiken. Efter ett tag på en annan arbetsplats kom Corona, och Sanna Nordström förlorade jobbet.
– Då var min chef på Ica Kragsta så rar och välkomnade mig tillbaka med riktigt öppna armar.

Framtiden får utvisa vad Sanna Nordström ska jobba med.
– Det är verkligen min stora dröm att jobba med musik – som just nu håller på att gå i uppfyllelse. Att fler får höra min musik och att folk vill höra mig sjunga är stort för mig. Jag gillar att göra musik – och jag gillar att se andra bli glad av musiken.