NÖJE 2020-11-27 KL. 11:27

Prisade Odah från Vallentuna släpper debutsingeln "Echo"

Av Uffe

Prisade Odah från Vallentuna släpper debutsingeln

PANDEMITEMA. Låten, Echo, handlar om ångest, ett ständigt aktuellt ämne, men kanske ännu mer nu under corona.
Foto: HANNA WELANDER

Vallentunabon Elin Blom Halvarsson, 24, släpper under fredagen en debutsingel under namnet Odah. Den första låten på hennes egna musikkarriär heter "Echo".

Vid den första lyssningen blir man imponerad av sångkvaliteten och efter ett par lyssningar ökar intresset för artisten ytterligare.

Hon har varit körsångerska på studioinspelade låtar av bland annat Sofia Vivere och Lov1, Debuttsingeln är skriven av Odah själv och är producerad tillsammans med Joel Neander, som tidigare producerat Lov1.

Hon har trots sin unga ålder hunnit med att tacka nej till Melodifestivalen och dessutom prisats två gånger med Greta Perssons stipendium.

Vallentuna Nya fick chansen att ställa några frågor till debutanten:

Hur hittade du till musikens värld?
– Jag är uppvuxen med två väldigt musikintresserade föräldrar. Min mamma är själv skolad i klassisk sång och piano, och hon har också haft piano/sångelever under många år. Från pappa fick jag musikinfluenser så som Stevie Wonder och Michael Jackson.
– Drömmen om att bli artist och uppträda föddes tidigt, och när jag upptäckte artister som Beyonce, Christina Aguilera m.fl så var jag helt fast. Det där ville jag också göra.

Var har du utvecklat din sångstil?
– Jag är till mångt och mycket självlärd i sång. Jag har alltid älskat att sjunga och lärde mig mycket genom att härma mina stora idoler. Sen har mamma alltid funnits till hands och stöttat mig. Jag är väldigt envis och har alltid varit mycket ”allt eller inget” så det mesta har jag lärt mig genom att sjunga mycket och ihärdigt haha.

Vad har din uppväxt i Vallentuna betytt för ditt musikintresse?
–Vallentuna har betytt mycket för mig. När jag var 11 tog jag pianolektioner på Kulturskolan här, och i grundskolan var musiklektionerna det bästa jag visste. Jag har alltid varit lite annorlunda men i musiken fick jag plats och kunde göra min grej.
– I gymnasiet gick jag estet-musiklinjen på Tibble Fristående Gymnasium i Täby, även där hade jag fantastiska lärare som såg mig.
– Utöver bra lärare så har jag mottagit musikstipendium två gånger från Greta Perssons Stiftelse här i Vallentuna. Det stödet har betytt mycket för att jag ska komma vidare framåt.

Varifrån får du inspiration till att skriva låtar?
– Inspirationen till att skriva låtar hittar jag överallt, men många låtar har börjat med en känsla. Echo är speciell för mig. Lite själs-sökande på något sätt. Jag zonar lätt ut när omvärlden blir lite för mycket och för påträngande. Jag, liksom många andra, kämpar med ångest i perioder och Echo handlar mycket om det. Men låten handlar också om när man återfår balansen och blir stark igen. När ”jävlar-anamma” känslan kickar in.

När kan vi hoppas på ett album?
– Jadu, det är på gång. Den som väntar på något gott.. ;)