Ny framgång för Hellström i foto-SM

Ny framgång för Hellström i foto-SM

POOL OF LOVE. Ett tidstypisk kärleksmotiv.
Foto: JOHN HELLSTRÖM

Med en drönarbild i sommarsolnedgången vann John Hellström både Svenska Mästerskapen i Bröllopsfotografering och Årets Bild i helgen.

– I bilden möter brudparet den varma solen när dom går runt den blå poolen till sina gäster. Dom går precis i öppningen mellan skuggorna från staketet ovanför dom. Deras skuggor pekar snett neråt mot poolräcket, som i sin tur ger trägolven ett hjärta. En annorlunda grafisk och färgstark bild med symbolik som fångade och berörde alla domarna, skriver John i ett pressmeddelande.

John gav bilden titeln ”Pool of Love”, vilket kanske också kan påminna om att värma varandras hjärtan i dessa svåra tider.
– Jag frågade bröllopsparet om vi kunde ta någon minut för drönarbilder av dom innan bröllopsmiddagen. Dom svarade att om jag trodde det kunde ge annorlunda bilder så avsätter vi några minuter till det. säger John Hellström.

Vallentunafotografen John Hellström försvarade nu sina medaljplatser i bröllop från 2017 (guld), 2018 (silver), 2019 (silver), med Guld 2020. Han är den enda bröllopsfotografen i Sverige som lyckats försvara medaljplats, nu fjärde år i rad.
Svenska Mästerskapen i Fotografi hölls som ett live-sänt event från Jonsered den 6-7 november 2020 och arrangeras av Svenska Porträttfotografers Förbund.

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *