NYHETER 2022-10-06 KL. 10:30

Äntligen en lekplats i Kårsta

Av Daniel Bergholm

Äntligen en lekplats i Kårsta
BARNVÄNLIGT. Den 7 oktober invigs lekplatsen Fjärilsparken i Kårsta. Foto: Roffe Andersson

Den 7 oktober klockan 16:00 invigs Fjärilsparken i Kårsta och för första gången på länge kommer det finnas en kommunal lekplats för Kårstaborna att använda.

– Vi hoppas att det kommer bli en rolig mötesplats för alla åldrar, säger projektledare Nicole Sundin.

Det började med en dialog mellan Vallentuna kommun och invånare i Kårsta, Kårsta skola och förskola, för ett år sedan. Nu har det landat i en ny lekplats.
– Vi har haft en suverän dialog och vi fick så mycket input med allt från textbeskrivningar till teckningar om vad man önskade att platsen skulle innehålla. Det har verkligen hjälpt att invånarna varit aktiva i processen, säger Nicole Sundin.

Efterfrågad
Behovet av en kommunal lekplats i Kårsta har varit stort och det har märkts av under byggprojektets gång menar projektledaren. Många boende i närområdet och framför allt skolbarn har under året kommit fram och tittat och varit nyfikna på när allt är färdigt.

– Den har varit efterfrågad länge. Det är skönt att äntligen kunna presentera lekplatsen och att allt är på plats, säger hon.

Lekplatsen är gjord för alla åldrar och ligger centralt placerad. Det kommer bland annat finnas småbarnslek, mer traditionella gungor men även klätterställningar och hinderbana.
– Vi tror att det kommer finnas något för alla och även gräsytor och sittplatser där man bara kan hänga. Vår förhoppning är att det ska bli den mötesplats som vi tänkt oss i slutändan, säger Nicole Sundin.

Skolelevs teckning
Namnet Fjärilsparken har inspirerats av en specifik teckning som entreprenören tagit del av.

Den blev en av anledningarna till det fjäril- och naturtema som genomsyrar lekplatsen.

– Det var från en elev på Kårsta skola som gjorde den. På invigningen kommer vi också att ha en mini-utställning med alla teckningar vi fått in, säger Nicole Sundin och fortsätter.

– Inom temat finns även en lek. En mängd fjärilar har placerats runt om på lekplatsen och där ska man utifrån en tavla leta efter fjärilar som finns gömda runt omkring.
Invigningen sker den 7 oktober mellan klockan 16:00-17:00.

– Då kommer vi klippa bandet och berätta om hur vi planerat parken och även bjuda på lite fika, säger hon avslutningsvis.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se