NYHETER 2023-02-23 KL. 08:25

Babben Larsson sjunger jazz i Vallentuna teater

Av Daniel Bergholm

Babben Larsson sjunger jazz i Vallentuna teater
SÅNGARE Den 19 mars kommer Babben Larsson att uppträda i Vallentuna. Men det är inte i rollen som komiker utan som sångare tillsammans med bandet Second Edition. Foto: Pressbild

Den 19 mars uppträder Babben Larsson tillsammans med sitt band Second Edition i Vallentuna teater och det blir en afton i jazzens tecken.

– De kommer att få en kul mix av dåtid och nutid. Både jazzhistoria och så försöker vi skriva lite ny jazzhistoria, säger Babben Larsson

Uppträdandet blir inte Babbens första spelning i Vallentuna utan minnen från Vallentuna teater har hon från ett flertal tidigare tillfällen. Senast var fem–sex år sedan och när hon fick förfrågan om att spela här igen var det inga tveksamheter.

– Jag tyckte det lät så kul. Sedan brukar jag säga att alla gigg vi får med Second Edition, de tar man, säger hon.

Exklusiv spelning
Men spelningen blir en unik sådan. Konserten med Babben och Second Edition i teatern är deras enda inbokade gig under våren.
– Det är lite exklusivt kan jag säga. Vill man höra oss innan sommaren så är det här den spelning vi har just nu. Jag har absolut ingen dödskallemärkning på Vallentuna. Jazz-publiken där brukar vara väldigt hängiven och trevliga.

Historien med Babben och jazzkvintetten Second Edition går tillbaka i 20 års tid och utvecklingen har gått från enbart covers till att idag ha en helt egen repertoar. Det gör även att Babben utlovar att den publik som var på deras senaste konsert i Vallentuna kommer få en annorlunda upplevelse den här gången.

– Vi kommer med väldigt mycket nytt material som förhoppningsvis kommer att ges ut på platta till sommaren. Det är lättlyssnad jazz på svenska med lite folkviseton.

Vad kan man som publik förvänta sig?
–Vi ska fiska upp några gamla favoriter som brukar vara populärt. Sådant som alla känner igen och kan sjunga med i som har lyssnat på jazz under 1900-talet. De kommer inte att somna.

Att Babben är känd från andra sammanhang så som programledare för “Bäst i Test” tillsammans med David Sundin och nu senast som SVT:s julvärd på julafton. Hon berättar att trots att hon hållit på som artist och sångare i 20 års tid så har det hamnat i skymundan.

– Jag tror att det är i folks medvetande som jag blivit mer och mer programledare. Men jag gillar mixen mellan allt jag håller på med och sedan älskar jag att stå på scen och jobba live tillsammans med en publik, det är oslagbart!

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se