NYHETER 2022-12-22 KL. 12:23

Brottbybon fixade en andraplats i Robinson

Av Daniel Bergholm

Brottbybon fixade en andraplats i Robinson
TVÅA: Martin Larsson slutade på en andraplats i höstens säsong av Robinson. Foto: Jonny Andersson

Brottbysonen Martin Larsson kom på andraplats i tv-programmet Robinson efter en rafflande final där han bara var några meter från att knipa segern och få lyfta Robinsonstatuetten på upploppet.

– Det är surt att det är så jävla nära, säger han.

De senaste månaderna har man kunnat följa hur Martin Larsson slitit, svultit, paktat och tävlat i överlevnadsprogrammet Robinson.

Trots att han redan i det första avsnittet skickades till Gränslandet lyckades han under programmets gång kämpa sig tillbaka och tog sig som en av tre deltagare hela vägen till finalen som sändes på Tv4 söndagen den 18 december. Trots en knackig inledning på hinderbana-finalen var han med hela vägen in på upploppet och till slut var han bara sekunder efter segraren L.O. som kammade hem prissumman på 500 000 kronor.

– Sådär nära en halv mille har man aldrig varit innan, säger han och skrattar.

För Martins egna del genomfördes äventyret redan under våren 2022. Men när han i söndags slog sig ned med hela familjen för att kolla på upplösningen hade han för flera fortfarande inte berättat hur det gick.

– Robinson-finalen var lika ryslig som VM-finalen som gick precis innan. Min familj satt och hoppade i soffan. Men trots bitterheten över att jag bara missade segern med någon sekund var de ändå stolta över min prestation, säger Martin Larsson.

Vad är du mest nöjd med?
– Jag kan inte sticka under stolen med att jag varit en bra paktare. Jag vann det sociala spelet och där hade jag inte kunnat göra någonting annorlunda.

Hur firade du när det var över?
– Samtliga som var med under ”Finalveckan” käkade en fin middag på hotellet och man fick äntligen ringa hem till sina familjer. Sedan var det bara direkt mot ölen och en riktig festkväll.

Under de senaste månaderna har han också levt med munkavle och har inte fått berätta hur det gått i programmet. Nu är han glad att även det är över och att livet kan återgå till det normala igen.

– Det har varit riktigt tufft stundvis att behöva hålla sig för tungan. Nu när programmet sänts har man också kommit tillbaka till själva känslan hur det var där och då. Därför känns det skönt att nu kunna få vända blad och gå vidare, säger Martin Larsson avslutningsvis.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se