NYHETER 2023-09-07 KL. 08:20

Dundersuccé för Lions flyg- och motordag

Av Uffe Lindeborg

Dundersuccé för Lions flyg- och motordag
LYFTER. Polishelikoptern lyfter och folk på marken fick en glad vinkning. Foto: Uffe Lindeborg

Lions ordförande, Thomas Järlinge, berättar om comebacken för den stora familjedagen som genomfördes på Vallentunas flygfält i söndags.

– Det var 23:e gången vi genomförde arrangemanget och vi hade några rejäla utmaningar på morgonen, säger han. Men vi lyckades bra ändå. En eloge till våra besökare som kunde anpassa sig under dagen. Vi kände att dagen verkade vara uppskattad.

Visst syntes det att folk passade på att njuta i det fina vädret. Trots mycket trafik och många människor hade många leenden på sina läppar när de gick mot entrén. Arrangemanget gjorde verkligen skäl för epitetet ”familjedag”, med tanke på att det verkligen var flera generationer som gick tillsammans. Kanske dagen borde kallas ”hela släktens dag”?

– Vi uppskattar att det kom cirka 4 000 besökare och att vi bland annat hade 400-450 entusiastfordon på plats, myser Thomas. Det känns som att vi hade något för alla åldrar, från bilar, lek med hoppborg och flyguppvisningar. Vi hade också olika typer av uttryckningsfordon.

MIRAKELMASKIN.

Uppvisningen med detta plan vara bara det värt hela entrépengen.

Foto: Uffe Lindeborg

Thomas vill inte dagen efter lova att dagen återkommer nästa år. Men resonemanget om en möjlig fortsättning finns där ändå.

– Det finns saker att vidareutveckla för barnfamiljer, motorentusiaster med flera.

Thomas avslutar med att rikta ett stort tack till alla som ställt upp för att göra dagen till en riktigt lyckad familjefest på flygfältet.

Uffe Lindeborg

uffe@vallentunanya.se