NYHETER 2023-08-24 KL. 07:57

Food truck-fest: Burgare piggade upp byggarbetare

Av Daniel Bergholm

Food truck-fest: Burgare piggade upp byggarbetare
KÖ Ett 60-tal byggarbetare vid det nya Tellushuset fick sig en positiv överraskning när det till lunch bjöds på smashed burgers och redan när det öppnade vid 11-tiden ringlade sig kön lång. Foto: Daniel Bergholm

Under fredagen förra veckan samlades en stor grupp byggarbetare vid byggområdet för det nya Tellushuset. Anledningen var att en food truck beställts in för att ge en extra energikick under de sista timmarna innan helgen. Totalt levererades ett 60-tal smashed burgers under lunchtimmarna.

– Vi har anordnat detta en gång i månaden, och det har blivit mycket uppskattat. Hamburgare går alltid hem, säger Andreas Andersson, som är med och ansvarar för bygget.

Lunchlådorna sparades över helgen. Det var ett beslut som verkar ha tagits gemensamt av samtliga medarbetare som arbetar med bygget av det nya Tellushuset. Detta beslut togs när doften av smashed burgers spreds sig från food-trucken, som hade placerats bredvid bygget kring 11-tiden. Ansvarig för att leverera burgarna var Chaminda Aluthgama Hewage och hans egna familjeföretag. Efter några intensiva timmar vid grillen kunde han till slut pusta ut.

POPULÄRT.

Mängder med smashed burgers serverades vid bygget av nya Tellushuset i fredags förra veckan.

Foto: Privat

– Vi har gjort detta några gånger tidigare på andra byggarbetsplatser i Vallentuna. Många byggföretag brukar vilja bjuda sina medarbetare på något extra, och det känns som att resultatet blev väldigt lyckat, säger han.

En fördel för honom när han arbetar med byggföretag är att han redan i förväg får en beställning som han ska leverera inom ett visst tidsintervall och en specifik dag. Han behöver heller inte oroa sig för matsvinn.

– Det är det bästa! De beställer ett exakt antal dubbelburgare, och en sak som är säker är att de alltid äter upp allt. Det gör det enkelt för oss, säger Chaminda Aluthgama Hewage.

Daniel Bergholm

daniel@vallentunanya.se