NYHETER 2020-05-08 KL. 09:30

Gymnasieeleverna firade med digital mösspåtagning

Av Ehsan

Gymnasieeleverna firade med digital mösspåtagning

I vanliga fall brukar den årliga mösspåtagningen inledas i matsalen med en studentlunch. Denna gång fick ceremonin ske digitalt och på distans för den här årgångens blivande studenter.

På klockslaget 13.00 på Valborgsmässoafton var årets mösspåtagning i Vallentuna gymnasium igång men under något annorlunda former. Lärarna och personalen hade förberett ett förinspelat videomaterial som gick ut till eleverna via webbprogrammet Microsoft Teams. De blivande studenterna kunde ta del av hälsningar via videoklipp med diverse inslag där skolkuratorn Sylvia Ranhagen inledde med att läsa upp en dikt för eleverna. Därefter tog lärarna Isabella Poulsen och Urban Eriksson över och tackade eleverna i ett videoklipp med humoristiska inslag - där man givetvis var noggranna med att hålla distansen mellan varandra i videosekvensen.

Rektorn Johan Klintberg avslutade med att i realtid räkna ner till mösspåtagningen, något som föregicks av ett brandtal om den utmanande avslutningen på terminen där han lyfte fram eleverna och personalen i gymnasiet.
–Ni elever är extra speciella och kommer vara extra ihågkomna för den här tiden som har varit då ni fysiskt har ryckts ifrån oss. Men jag vill tacka all personal som har inspirerat alla glada elever, och jag vill tacka alla glada elever som har inspirerat oss bland personalen.

Och glada var de elever som kunde hälsa på varandra via sina webbkameror i hemmet. Nu återstår några veckors skolgång för eleverna som ska ta studenten i början av juni där det återstår en betygsceremoni samt ett studentutsprång. Dock alltjämt oklart hur dessa ceremonier kommer genomföras i nuläget.