NYHETER 2022-11-24 KL. 10:00

ICA Kvantum i Vallentuna har ökat butiksytorna

Av Daniel Bergholm

ICA Kvantum i Vallentuna har ökat butiksytorna
NY YTA. Så här ser det ut på ICA efter påbörjad utbyggnad. Foto: Roffe Andersson

Varje år spenderar Vallentunaborna hundratals miljoner på livsmedel utanför kommunen. Men nu spänner ICA Kvantum i Vallentuna centrum musklerna och utökar butiken med en ny avdelning på 400 kvadratmeter.

– Framför allt vill vi fokusera mer på egenproducerad färdigmat, säger Victor Hilstad, Stf. handlare på ICA Kvantum Vallentuna.

Att fixa till den provisoriska belysningen med den försenade originalbelysningen är det enda som återstår innan den nya avdelningen står färdig på Ica Kvantum i Vallentuna. Tanken med den nya ytan i butiken är att få in mer volymvaror där, vilket blir ett steg i helhetsarbetet att ge sig själva utrymme att utveckla färskvarorna i butiken samt ett utökat lunchalternativ.

– Vi vill förnya frukt- och grönt samt brödavdelningen. Men även förbättra färdigmaten, vi gör en del idag men vårt mål är att göra mer. Samtidigt ska jag poängtera att det inte kommer vara någon sittande servering utan mer packad färdigmat, säger Victor Hilstad.

Rymligare butik
Anledningen till att de kunnat göra de här förändringarna är på grund av att banken Nordea flyttade ut ur lokalen bredvid. Under våren 2022 stod det klart att de kunde få möjlighet att hyra den ytan, vilket de tog vara på.

– Vi har länge känt oss trångbodda i butiken och nu fick vi chansen att växa åt det enda hållet vi kan. För oss handlar det om att skapa en rymligare butik, så gott det går, säger han.

Målet är att bli klara med det första steget innan julhandeln sätter i gång, för att sedan bli klara med samtliga förändringar i livsmedelsbutiken under våren 2023.

– Vi är långt ifrån klara, men nu händer det grejer vilket så klart känns positivt. Målet är att efter jul kunna genomföra hela utvecklingen av vårt sortiment, säger Victor Hilstad avslutningsvis.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se