NYHETER 2024-05-02 KL. 09:04

Jers och Ernebro bjöd på uppskattad show

Av Victoria Sid

På fredagen svängde det rejält i Vallentunas kulturhus när Filip Jers och Emil Ernebro intog scenen med munspel och gitarr. Inför konserten fick Vallentuna Nya ett snack med Filip Jers.

– Vi har förberett en lite speciell repertoar som vi tror kommer passa där, säger Filip som är på väg till ett genrep i Köpenhamn dagen innan showen i Vallentuna.

Jers och Ernebro bjöd på uppskattad show
DUO. Duon Filip Jers och Emil Ernebo har spelat ihop i 7 år. Våren 2019 släppte de sin debutskiva “Duet” och den mottogs med förtjusning. Foto: Pressbild

Duon Filip Jers och Emil Ernebro bildades 2017 och med endast munspel och gitarr har de skapat något unikt på den svenska musikscenen. Främst turnerar de runt i Sverige med och kör 30-40 spelningar om året men under våren kommer de att röra sig ut på kontinenten till Tyskland. En av många milstoplar duon gjort ihop.

– Vi spelade på Allsång på skansen 2019, innan pandemin, säger Filip som beskriver upplevelsen som ett stort mål.

SHOW. Spelningen arrangerades av Vallentuna Bluesförening och Kultur Vallentuna. Foto: Lars Löfvendahl

Filip Jers blev som 18-åring utnämnd till världsmästare i munspel och är en av Sveriges mest kända munspelare. Hans kompanjon Emil Ernebro är en gitarrist av rang som kan få strängarna att låta som en miniorkester. Nyligen var han med i SVT:s Abba-hyllning och spelade låten ”Chiquitita”. Till showen i Vallentuna utlovade Filip Jers svängig blues med mycket ös.

– Det kommer vara mycket som man känner igen. Vi kör mycket gammal pop och blues grejer från 60-talet i nya arrangemang. Gillar man gitarrmusik så ska man verkligen gå dit för Emil är en av de bästa vi har, säger Filip och tillägger:

– Och gillar man munspel kan man också komma dit.