NYHETER 2024-10-10 KL. 09:15

Kollegorna slöt upp under 30-årsjubiléet

Av Victoria Sid

När Lilla Valentina öppnade upp och ställde till med trettioårsfest blev responsen från gästerna otroligt stor. Förra tisdagen ringlade sig köerna ut från pizzerian och kollegor ställde upp för jubilaren.

Kollegorna slöt upp under 30-årsjubiléet
PRIS. Inför 30-års jubileet hade pizzerian en tävling men vinnarna hade några dagar senare inte givit sig till känna ännu. Foto: Victoria Sid

En timme och en kvart. Så länge fick vissa kunder vänta på sina beställningar. Men de gjorde det med ett leende. Pizzerian som tog kebabrullen till Vallentuna är verkligen populär bland Vallentunaborna.

– Man blir tacksam när man behöver hjälp och de hjälper till, säger Vilyam Kinde som planerat firandet.

Trots mycket förberedelser kunde pizzerian Lilla valentina aldrig föreställa sig hur många som var sugna på att fira deras 30-årsjubileum. Trycket blev så stort att en kollega på Prestogrillen hjälpte till med disken och en från Itamae izakaya kom till undsättning och vek kartonger.

– Det var på riktigt full rulle. Hade det varit riktigt mycket folk redan från lunchen hade det varit som på nyårsdagen, säger Vilyam Kinde, och fortsätter:

– Och de andra kom hit och diskade.

Förberedelser

I trapphuset intill pizzerian veks pizzakartonger som senare stod överallt inne på pizzerian. Willam tror att 450 till 500 kartonger gick åt. Han är tacksam för alla kunder som dök upp och gjorde firandet till vad det blev. Vissa kunder har han följt från när de var bebisar till att de i dag kommer in som vuxna, ibland med egna barn.

30 ÅR. Klubbor, festisar och maskotar. under invigningen ringlade sig kön lång och till undsättning kom personal från restaurangerna runt omkring för att hjälpa till. Foto: Victoria Sid

– Det känns familjärt, och som att de är våra egna barn. Men vi får se när det blir ett firande nästa gång.

Redan vid 20-års jubiléet var tanken att de skulle fira stort men det blev inte av. Vilyam åkte iväg på semester och firandet rann ut i sanden men skulle han gissa kommer nästa firande bli ett 40-årsjubileum. Men till dess får de minnas årets firande.

– Det var riktigt kul. Vi gjorde det lite extra kul för våra gäster.