NYHETER 2023-12-13 KL. 14:30

Luciatåget i kulturhuset lockade storpublik

Av Daniel Bergholm

Den 13 december är här och med det följer förstås luciafiranden runt om i kommunen. På olika skolor, men även på Vallentuna IP och i kulturhuset har fina luciatåg bjudit Vallentunaborna på skönsång.

Luciatåget i kulturhuset lockade storpublik
LUCIATÅG. Vallentunas musikklasser bjöd på ett festligt luciatåg i kulturhuset i centrala Vallentuna. Foto: Daniel Bergholm

Flera av skolorna i kommunen har under dagen delat med sig av härliga lämmeltåg med luciafirande ungdomar. Tidigt på morgonen hade bland drygt trehundra elever från Hagaskolan årskurs F-3 anordnat ett luciatåg utomhus på Vallentuna IP. Vid lunchtid på onsdagen tog Vallentuna Musikklasser ton på caféscenen i kulturhuset.

I en dryg timme uppträdde musikklasserna med de klassiska sångerna, såsom Sankta Lucia och Staffansvisan. Uppklädda som tärnor, stjärngossar, tomtar, pepparkakor, och med en strålande Lucia i täten, fick ett 100-tal besökare njuta av det traditionsenliga framträdandet.

Under kvällen kommer även två luciatåg att anordnas i Vallentuna kyrka, med kulturskolans elever och dansare samt Vallentuna stråkensemble. Där är biljetterna slutsålda sedan en tid tillbaka.

Daniel Bergholm

daniel@vallentunanya.se