NYHETER 2023-10-19 KL. 10:14

Matvagnen är på väg att säljas

Av Daniel Bergholm

Nyttjanderätten till matvagnen med grekisk mat var oklar när nyheten kom om att den skulle öppna på Lindholmsvägen. Nu har ett av syskonen hämtat vagnen och lagt ut den till försäljning.

Matvagnen är på väg att säljas
TILL SALU. Efter syskonbråket är vagnen idag ute till försäljning och står på Rosendalsvägen i Vallentuna. Foto: Roffe Andersson

Således har också försäljningen av grekisk mat tagit en paus, men enligt Lisa Artinian kommer en ny vagn snart öppna igen.

Den 11 september öppnade Lisa Artinian den grekiska matvagnen på Lindholmsvägen. Enligt henne hade hon då fått överta vagnen från en av sina bröder. Men detta har nu utvecklats till en dispyt inom familjen.

”Det är katastrof”

Den andra brodern, Yanis Artinian, som under förra sommaren var med och drev vagnen i Vallentuna centrum, har nu kontaktat Vallentuna Nya. Han påpekar att vagnen fortfarande tillhör honom.

– Hon kan inte använda mitt koncept, min vagn och sedan påstå att hon säljer gyros i Vallentuna. Det är katastrof, säger Yanis Artinian och fortsätter.

– Nu har folk ringt mig och sagt ”vad kul att din vagn öppnar igen i Vallentuna”, där jag behövt svara ”nej, det har jag absolut inte”.

Yanis har däremot fortsatt med konceptet i Upplands Väsby och driver en ny vagn.

Hämtade vagnen

För att hitta en lösning på problemet förväntade han sig att systern skulle erbjuda en ekonomisk uppgörelse, och därmed kunna fortsätta driva verksamheten i Vallentuna.

– I så fall hade hon behövt köpa min del, men det har hon inte valt att göra. Då tog jag beslutet att åka och hämta vagnen där den stod, säger Yanis Artinian.

Vagnen ligger nu ute till försäljning på nätet och står idag parkerad på en annan plats i Vallentuna.

– Jag får se hur jag gör - kanske öppnar jag något annat, eller så säljer jag den. Men för min del är det ett avslutat kapitel, säger han.

Stängt två veckor

Lisa Artinian meddelade själv på sociala medier att hennes verksamhet tillfälligt pausat från och med den 9 oktober. Till Vallentuna Nya påpekar hon samtidigt att hon hittat en ny vagn och hoppas kunna starta upp snart igen.

– Det stämmer att han har hämtat den och lagt ut till försäljning. Men vi kommer fixa en helt nyrenoverad vagn och jag siktar på att verksamheten ska vara igång igen om två veckor, säger Lisa Artinian.