NYHETER 2024-05-23 KL. 09:36

Moa Holm: ”Det är det här jag har längtat efter”

Av Victoria Sid

Vallentunabon Moa Holm, 21, har påbörjat resan mot sin dröm att bli singer-songwriter. Hela livet har hon sjungit och i veckan släpper hon sin första låt, I won’t cry, som hon själv varit med och skrivit.

– Det är det här jag har längtat efter, att få släppa musik, säger Moa.

Moa Holm: ”Det är det här jag har längtat efter”
DEBUT. Vallentunabon Moa Holm, 21, släppte i fredags sin debutsingel I won't cry. En poplåt som handlar om när kärleken håller på att ta slut. Foto: Victoria Sid

I barndomsvillan i Vallentuna bor Moa Holm med sina föräldrar, syskon och hunden Molly. Det senaste året har varit hektiskt med plugg på kulturama och deltidsjobbet i delikatessen på Ica i centrum. Men nu när studierna är avklarade är hon redo att satsa helhjärtat på låtskrivandet.

– Vi har redan börjat på en annan låt också, säger Moa med ett stort leende.

Hennes första singel är skriven utifrån egna erfarenheter vilket hon tror och hoppas att många kommer kunna relatera till. Låten handlar nämnligen om när kärleken håller på att ta slut.

– Men också att man inte tänker vika sig och visa sig svag. Det är en poplåt så den har en del fart i sig.

Moa är en van sångare och har sjungit så länge hon kan minnas. Förra året var hon nära på att hamna i tv-rutan i programmet Idol. Produktionen var hemma hos henne och på jobbet i centrum men den gången räckte det inte hela vägen.

– Jag fick träffa Idoljuryn men då tyckte de att jag var lite för lik Zara Larsson och inte riktigt var redo. Men de sa inget negativt så jag har kört på. Det kanske kommer ett tillfälle framöver där idol passar bättre samtidigt kanske jag lär mig mer av det som jag får uppleva nu, säger Moa.

IDOL. Förra året var Moa nära på att vara med i Idol men efter att ha fått träffa juryn kom hon inte längre. "Man måste ju testa allt och jag tror allt sånt där bara gör en mer erfaren och driven.", säger Moa. Foto: Victoria Sid

Egen identitet

Att hitta sin egna identitet som artist är svårt. Som liten såg hon upp till Zara Larsson och hon har flera gånger hört att hennes röst påminner om Zaras därför försökte hon låta som henne när hon var yngre.

– Så det har jag fått jobba bort när jag blev lite äldre. Börja låta som Moa. Men det är väldigt kul och det känns som det har hänt mycket det senaste året med rösten, säger Moa som fortfarande ser upp till Zara.

Genom åren har det blivit en del uppträdanden och tävlingar men en av många drömmar är att vara med i Melodifestivalen. Inom tre år hoppas hon få testa på den resan.

– Jag är fortfarande rätt ung och jag har så mycket kvar att lära och göra innan jag sätter mig och kör mello även om jag velat göra det sen jag var 15 år.

Inspirationen till sitt låtskrivande får Moa från lite allt möjligt. Vanligtvis kommer hon på melodier när hon är ute med pojkvännen eller kompisar och får slänga sig över anteckningsblocket. Att skriva har alltid kommit naturligt för henne. En gång kom hon på en låt när hon stod och städade i delikatessen.

– Då satt jag bara och nynnade sen satt jag på min lunchrast och skrev ner det jag kommit på.

Så hör man någon sjunga i delikatessen?

– Då är det jag, svarar Moa och skrattar.