NYHETER 2022-03-24 KL. 14:00

Nu får Vallentuna egen cykelbutik

Av Daniel Bergholm

Tidigare låg den närmsta cykelhandlaren i Täby, men snart öppnar Vallentunas egen cykelbutik.

Nu får Vallentuna egen cykelbutik
Redan nu har han fått in ett antal cyklar, även om premiären är den 1 april. Foto: Roffe Andersson

Den officiella premiären blir den första april, men redan nu går det att besöka Vallentuna Cykel på Allévägen 24 i centrala Vallentuna.

– Behovet är stort och ökar hela tiden, därför kör jag lite kvällsöppet redan i mars, säger Jakup Hasani, ägare av Vallentuna Cykel.

Anledningen till att han öppnat en cykelbutik i Vallentuna är att han märkt av det är något som länge saknats i kommunen.

Jakup Hasani startade Vallentuna Cykel 2017 och under ett antal år har han jobbat som ett mobilt cykelreparationsföretag, där han åkte hem till folk och fixade. Sedan en tid tillbaka har han däremot letat en ordentlig lokal i Vallentuna och nu har han hittat 171 kvadrat.

Fokus på reperation
Det företaget kommer att lägga mest fokus på är att reparera trasiga cyklar, men det kommer även gå att köpa begagnade i butiken. Jakups egna intresse för att fixa med cyklar går långt tillbaka.

– Jag har gjort det ändå sedan jag var ung och har alltid gillat att jobba med trasiga cyklar för att få tillbaka dem till ett bra skick igen, säger han.

Han har jobbat med de flesta sorters cyklar som finns på marknaden. Främst är det äldre cyklar som han ser som sin specialitet. Något han däremot inte riktigt har förutsättningarna för att fixa själv än är de modernaste el-cyklarna.

– Det är något jag vill utveckla. Jag ska även gå en utbildning för att lära mig den typen. Sen gäller det att kunna hitta rätt material på marknaden, det är inte heller helt enkelt, säger Jakup Hasani.


Vallentuna Cykel ägare Jakup Hasani har till slut hittat en lokal i centrala Vallentuna för att reparera och sälja cyklar. Foto: Roffe Andersson


Full fart i april
Från och med 1 april är tanken att den stora cykellokalen på 171 kvadrat ska ha öppet alla dagar förutom söndagar.

– Jag ser verkligen fram emot det. Samtidigt ska jag försöka växla upp i lagom takt, säger han med ett leende.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se