Klik venligst
NYHETER 2021-11-25 KL. 12:55

Nu finns Stenugnsbageriet även hos Sports Club i Tellusområdet

Av Anneli

Nu finns Stenugnsbageriet även hos Sports Club i Tellusområdet

I NYA LOKALER. Karl Lindh, delägare och ansvarig för bageriet på Sports Club och Tove Thunberg, butiksansvarig.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Smygstart med enklare sortiment - soppor och chiapudding på menyn inom kort

Vallentuna stenugnsbageri har utökat sin verksamhet och öppnat en ny butik och café på Sports Club.

–För en månad sedan togs beslutet och vi bestämde oss för att smygstarta med ett enklare sortiment och sedan se vad vi kan utveckla, berättar Karl Lindh som är ansvarig för bageriet på Sports Club.

Per-Anders Dagborn, som driver Sports Club, har tidigare frågat Stenugnsbageriet om intresse för att ta över caféet men då har det inte riktigt varit läge, berättar Karl Lindh. Det är mycket som ska falla på plats, inte minst vad gäller personal. Nu fick de tag på en person som klev in som bagare och därmed kunde Karl, som ”stått och rullat bullar i många år” ta ett steg ur produktionen.

–Jag var den andra bagaren som Olof anställde och sedan 2013 är jag delägare. Jag har arbetat bakom kulisserna i över tio år, så det känns kul och spännande att prova på något annat, även om jag tycker om att hålla på med allt.


igcaption>NÖJDA GÄSTER. Anna von Rosen som brukar tränar på Sports Club, tillsammans med sin väninna Viveka Falk.
– Jag bor nära och det är jättetrevligt att Stenugnsbageriet har öppnat här också. Jag hoppas att folk kommer att hitta hit, säger Anna von Rosen.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Andra sidan järnvägen
Att Stenugnsbageriet nu finns också på Sports Club har fått ett varmt mottagande.

–Bageriet i centrum ligger bara några hundra meter härifrån, men alla är så positiva till att vi nu även finns på den här sidan järnvägen, säger Karl Lindh.

Snart nyheter på menyn
Precis som i centrum kan man välja om man vill köpa något med sig hem eller äta på plats. Här finns både matbröd och olika bakverk, smörgåsar, sallad och toast. Utbudet kommer att vara ungefär detsamma som i centrumbutiken, pizzor undantaget eftersom det inte finns den särskilda ugn som behövs. I gengäld kommer sportcafét snart med några nyheter på menyn.

–Vi kommer att börja servera soppor och chiapudding, berättar Karl Lindh.

Det går ju olika trender i vad man bör äta för att hålla sig i form. En del vill undvika bröd till exempel. Har ni några tankar om en särskild meny för tränande?

Smarta maträtter
–Vi har redan märkt att sallader säljer bättre här, än toast och pajer, och vi kommer ha det i åtanke när vi utvecklar mat-smarta rätter. En del tänker ju att de tränar för att kunna unna sig något, men vi vill ha alternativ för dem som är måna om vad de äter. Chiapuddingen är det mycket protein i och även i vår gelato.

De två första veckorna testade de med olika öppettider men har nu landat i att ha öppet 10-18 på vardagar och 10-16 på helgerna.
–Caféet kommer också att få en ansiktslyftning, vi ska göra något åt väggar och golv, och då kommer vi att ha utrymme för fler kunder, berättar Karl Lindh.

Anneli Leijel
anneli@vallentunanya.se