NYHETER 2020-10-09 KL. 08:39

Nu öppnar "Ninja World"

Av Anneli

Nu öppnar

KUL TRÄNING. Det här var svårare men roligare än ett lekland, säger Alicia, 9 år, som provade på Ninja-banorna för första gången.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Lördag 10 oktober är det dags. Då slår Sports Club officiellt upp portarna till Ninja World. Ett nytt koncept med hinderbanor i två våningar där barn och vuxna kan träna tillsammans.

Sports Clubs trogna kunder har dock redan kunnat testa de nya hinderbanorna, eftersom man kört en smyginvigning för medlemmar.
–I och med covid -19 har vi ingen stor invigning utan vi har öppnat successivt, berättar Per-Anders Dagborn, verksamhetsansvarig på Sports Club.


igcaption>HÄR FINNS ALLT. Från bashinder till jätteavancerade hinder med riktiga utmaningar, berättar instruktören Lisa Joulin som arbetat med att planera och skapa Ninja World på Sports Club.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Som sin högra hand i skapandet av Ninja World har han haft Lisa Joulin. Hon arbetar med produktutveckling och planering kring Ninja World och OCR, Obstacle course race, eller hinderbaneträning.
Lisa Joulin är dessutom flerfaldig mästare i OCR inom sin ålderskategori 40-44 år och har vunnit både silver och brons i EM och VM de senaste åren, samt guld i EM 2018.
– I år blev det inte någon stor tävling på grund av coronan. Men nästa år blir det förhoppningsvis EM i Italien och VM i USA, berättar Lisa Joulin.

Vad är det som är så bra med att träna i hinderbana?
– Det är en jättebra träningsform, för man tränar hela kroppen, hela tiden och det som är här hos oss är att man kan träna ihop, hela familjen och kompisgäng. Eftersom banorna ökar i svårighetsgrad kan man hela tiden utvecklas. Bana 1 är enkel, den klarar de allra flesta, sen blir det svårare och svårare. Man kan träna sig till att bli bättre i hindren och det finns också hjälp att få här på stället. Som vuxen kan det vara så att man tränat styrka länge och ledsnat lite på det. Här kan man få användning för sin träning.
I markplan kommer det förutom hinderbanonorna att finnas en kryphörna för de allra minsta och en avdelning med parkour-hinder.

En trappa upp finns de svårare hinderbanorna. Där får man träna från 11 år tillsammans med en förälder och från 15 år på egen hand.
– Vi har också Ninja- och OCR-grupper för vuxna och barn där man tränar både teknik och styrka, berättar Lisa Joulin.