NYHETER 2024-01-25 KL. 11:05

Ny butik har öppnat i centrum

Av Daniel Bergholm

Kommunens nya smyckesdestination - företaget expanderar sin verksamhet. Den 20 januari öppnade en ny butik i Vallentuna centrum. Silver & Sånt erbjuder bland annat smycken och klockor och har nu tagit över den tidigare Hälsokraftsbutiken.

Ny butik har öppnat i centrum
EXPANSION. Efter ett antal år i Uppsala väljer nu Daniel och Sam att expandera deras verksamhet till Vallentuna. Foto: Roffe Andersson

Företaget, som sedan sex-sju år tillbaka har en butik i Uppsala, har utökat sin affärsverksamhet genom att nu öppna i centrala Vallentuna. Eftersom de själva bor i kommunen och har upplevt en tidigare brist på det utbud de erbjuder, såg de möjligheten att starta upp sin verksamhet här.

– Allt har gått väldigt fort, och vi bestämde oss för bara några månader sedan. Vi har gått efter våra erfarenheter i Uppsala och vet sedan tidigare vad som finns i Vallentuna. Vi hoppas kunna fylla en viktig funktion här, säger Daniel och Sam, som kommer driva butiken.

Återgå till kedjakonceptet

Silver & Sånt var tidigare en kedja under de tidigare ägarna. Genom att öppna sin andra butik siktar de mot att återigen bli en kedja och strävar framåt mot att expandera sin verksamhet.

– Vi har sett fram emot det här länge och tror och hoppas på det bästa. Vi går åt kedjehållet igen kan man säga, säger Daniel.

Utöver smycken och klockor kommer det finnas möjlighet till reparationer, specialtillverkning och öronhåltagning. Man kan också sälja guld och under en kort inledande period kommer de att sälja ut produkter från den föregående Hälsokraftsbutiken, där den förra ägaren nu har gått i pension.

Premiären var den 20 januari, och de planerade öppettiderna framöver är vardagar 10-18 och lördagar 10-15. Söndagar kommer de att hålla stängt.

PREMIÄR.

I lördags, den 20 januari, öppnade Silver & Sånt sin butik i Vallentuna centrum. Där kommer det finnas möjlighet att hitta bland annat klockor och smycken.

Foto: Roffe Andersson