NYHETER 2024-05-02 KL. 09:01

Ny butik och verkstad invigdes med show

Av Victoria Sid

På fredagen den 26 april slog Servio upp portarna till sin nya butik och verkstad i handelsområdet vid Lindövägen. Förutom bandklippning firades invigningen med hamburgare och show med Ferry Svan.

– Då var Servio invigt. Välkommen in, säger Anders Rosenqvist och möts av applåder efter att han klippt bandet med en busksax.

Ny butik och verkstad invigdes med show
BUSKSAX. Under invigningen hjälptes ägarna Lennart Jonsson, Anders Rosenqvist och Mats Ferm åt att klippa banden. Foto: Roffe Andersson

I ruskigt aprilväder med kyla och regn öppnade Servio sin butik. Några kunder trillade sporadiskt in men den stora massan förväntades komma till Ferry Svans show vid 16-tiden. Trots vädret var stämningen i butiken på topp.

– Vi är rätt nöjda över att det varit kallt till nu, hade det blivit varmt i april hade alla redan köpt sina robotar, säger Mats Ferm.

I butiken finns alla möjliga maskiner till trädgården. Trimmers, robotgräsklippare, motorsågar och annat från några väl utvalda märken.

ISKALL GLÄDJE. Mats Ferm brukar i vanliga fall vara glad när våren kommer tidigt men i år är han glad över att kylan hållt i under april. Fram till sommaren är det högtid för trädgårdsutrustning och service. Foto: Roffe Andersson

Förutom butiken kommer de även erbjuda service till produkterna. På en lika stor yta som butiken, som inte riktigt hunnit bli klar ännu, kommer det finnas en verkstad.

– Alternativet var att öppna 15 juni men då har alla redan köpt sina grejer, säger Mats och kollar mot presenningen som döljer byggarbetsplatsen.

SERVICE. Till sommaren kommer butiken med tillhörande verkstad stå helt klar men redan nu går det att lämna in sina trädgårdsrobotar och andra maskiner för service. Foto: Roffe Andersson

”Viktigast att komma igång”

Redan innan öppningen har Servio smygstartat sin verksamhet. En del kunder har redan lämnat in maskiner för reparation. Serviceverksamheten är anledningen till hela butiken vilket också namnet Servio antyder.

– Det kommer se helt annorlunda ut sen, när verkstaden är klar kommer vi flytta runt lite. Jag vill ha mer naturmiljöer här inne. Det här är vad det är nu men det viktigaste är att vi kommer igång, säger Mats Ferm.

ACTION. På eftermiddagen bjöd Ferry Svan på show utanför butiken. Virket och verktygen tog han med sig själv i ett stort släp. Foto: Roffe Andersson

Utanför butiken har Ferry Svan kört fram sitt släp med allt som behövs till showen. Han brukar göra en del liknande shower och ser fram emot dagens i Vallentuna.

– Det är jättekul! Det blir huggning med yxa och sågning med både en stor handsåg och trimmad motorsåg då så det blir lite action och högljutt, säger Ferry.