NYHETER 2023-03-09 KL. 09:15

Ny tandläkare i centrum

Av Anneli Leijel

Ny tandläkare i centrum
NYTT ALTERNATIV. Erik Alexandersson, vd för Distriktstandvården, ser fram mot etableringen i Vallentuna. Foto: Pressbild.

I maj etablerar sig en ny tandläkarmottagning i Vallentuna centrum. Då flyttar Distriktstandvården in på Allévägen 6, mittemot Vallentuna Kulturhus.

– Vi ser fram emot att öppna i Vallentuna i centralt läge, mittemot biblioteket. Vi har redan påbörjat arbetet med lokalen. Om bygget går enligt plan kommer vi kunna ta emot de första patienterna under maj, säger Erik Alexandersson, vd för Distriktstandvården.

Enligt honom finns det behov av ytterligare en tandläkarklinik i kommunen.

– Vallentuna är en tillväxtkommun. Det är relativt långa köer till Folktandvården och vi tror att det finns utrymme för fler aktörer.

Distriktstandvården startade 2010 genom att ta över tio kliniker som tidigare tillhörde Folktandvården. Sedan dess har man vuxit och har idag 35 kliniker, de flesta för allmäntandvård men också några specialistkliniker. Merparten av klinikerna ligger i Stockholmsregionen.

–Sedan 2010 har vi växt i en jämn takt. Det är bra när man växer på rätt sätt, det stärker bolaget. Vi har gjort ett antal nyetableringar också och det är några av våra bästa kliniker, säger Erik Alexandersson.

Stort intresse inför öppning
Kliniken som ska öppna i Vallentuna blir en klinik för allmäntandvård med tandläkare och tandhygienister, men med tillgång till specialisttandvård inom Distriktstandvården i Stockholm. De klinikerna ligger på Kungsholmen och Östermalm i Stockholm. Det finns också tandreglering för barn på två kompetenscentrum i Sundbyberg och Liljeholmen.

Några problem att locka personal till den nya kliniken i Vallentuna, ser inte vd Erik Alexandersson.

– Vi har ett stort intresse från personal som vill jobba hos oss. Jag tror många tycker att det är spännande att vara med och utforma en ny klinik, att vara med från start. Bra personal är det allra viktigaste för bra tandvård och nöjda patienter, det blir en positiv spiral.

Privata aktörer, som till exempel Distriktstandvården, är dock något dyrare att besöka än Folktandvården, medger Erik Alexandersson.

– Men vi har samma pris för samma slags behandlingar på alla våra kliniker i Stockholm.

Anneli Leijel
anneli@vallentunanya.se