NYHETER 2022-10-13 KL. 08:45

Politiker fick cannabis i brevlådan

Av Daniel Bergholm

Politiker fick cannabis i brevlådan
CANNABIS. I paketet som skickades hem till Kenneth Bylund (S) fanns en produkt som innehöll opiater. Foto: Kenneth Bylund

Kenneth Bylund (S) är en aktiv politiker i Vallentuna och sitter som 2:e vice ordförande i Kommunfullmäktige. I slutet på förra veckan fick hans fru Gerthi hem ett paket med en opiatbaserad produkt i.

– Jag sa skämtsamt till min fru “det här är ju hasch, vafan har du beställt?”, säger Kenneth Bylund.

Fruns svar var att hon inte hade en aning om hur den kan vara adresserad till henne och inga beställningar var heller gjorda från företaget. Direkt efter att den oväntade leveransen dök upp i familjens brevlåda har Kenneth på flera olika sätt försökt att anmäla händelsen till polisen, men det har varit betydligt svårare än han hade tänkt.

– Först tog jag kontakt med 114 14 samma kväll, men då det var två timmars väntetid gav jag upp. Sedan åkte jag till Täbys polisstation med oljan, men där fanns ingen hjälp att få då de enbart sysslar med pass och jag blev hänvisad till Solna.

I stället försökte Kenneth Bylund med 114 14 igen, men efter att ha suttit i kö i tre timmar och 38 minuter kände han att “nu jävlar fick det vara nog”.

– Jag vet att det går att anmäla på nätet, men det jag ville ha reda på var hur jag ifrågasätter företagets leverans och bli av med produkten. Jag vill inte ha med sådant att göra och till slut blev jag så förbannad att jag skickade ut ett meddelande på Facebook, säger han.

I leveransen, som var gratis, stod även ett meddelande att de måste kontakta företaget senast 2022-10-04 (efter första leveransen) för att göra en ändring av nästa leverans. Detta skulle, enligt Kenneth, troligtvis kosta X antal kronor.

– För mig är det ett bedrägeriförsök, säger Kenneth Bylund.

Då han än så länge inte fått någon kontakt med polisen tog han i stället hjälp av sin dotter som jobbar på NOA (polisens nationella operativa avdelning). Hon skickade tipset att “kopiera av allting, stoppa ner rubbet i ett kuvert och adressera det till företaget i Polen. Tala om att det är polisanmält och att ni inte ska betala någonting, det är det enda ni kan göra”

Känns det olustigt att sådant här droppar ned i din brevlåda?

– Jo men det är klart, jag är aktiv politiker i kommunen och att få hem något som är baserat på hasch – i min värld känns det obehagligt och för mig är opiater knark, oavsett hur liten mängd det är.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se