NYHETER 2024-05-16 KL. 09:46

Premiär för promenadloppis

Av Victoria Sid

I Ormsta pågår förberedelserna för att annordna en promenadloppis den 25 maj mellan klockan 11.00-14.00. Initiativtagaren Jennifer Sääf har snart med hjälp av flera Ormstabor, ordnat Vallentunas första promenadloppis.

Premiär för promenadloppis
FIXARE. Ellen och mamma Jennifer Sääf har börjat packa ihop lådor med saker som kan säljas under promenadloppisen. Foto: Victoria Sid

I Villan i Ormsta har Jennifer börjat rensa ut en del grejer som hon och familjen tänkt sälja på promenadloppisen. I en stor kartong ligger en flytväst, barnböcker och en del barnkläder som familjen inte längre har någon anvädning för.

– En liten loppislåda har jag hunnit göra, säger Jennifer.

För fyra år sedan var Jennifer Sääf på en promenadloppis hos sina föräldrar i Öregrund. Upplägget var att grannar i närområdet ställde ut saker de ville få sålt på sina tomter och att köpare sedan kunde promenera runt och titta eller köpa grejerna.

– Det var så himla mysigt. Vi gick, många cyklade och det var inga bilar utan väldigt lugnt, säger hon.

KARTA. Jennifer hoppas att gruppen ska lyckas lägga in alla säljares adresser i en karta som alla som vill gå loppisen ska kunna få upp. I kartan ska man även kunna se ungefär vad som kommer finnas hos de olika säljarna.

Sedan dess har Jennifer tänkt på loppispromenaden och velat annordna något liknande själv. Till slut kände hon att det var värt att i alla fall prova om intresset fanns. Hon skrev ut på Facebook och gensvaret blev enormt.

– Det var 30-40 stycken som skrev till mig första dagen, säger Jennifer som senast i dag fick ett meddelande av någon som vill delta.

Förutom Jennifer har även Ormstaborna Kajsa Bjurman och Frida Bengtsberg hjälpt till. Men det är även en hel del utanför deras område som velat vara med. Därför hoppas kvinnorna att de ska kunna fixa en karta där alla som anmält att de kommer ha loppis hos sig kommer finnas med. På så sätt kommer köpare kunna hitta runt i områden även utanför Ormsta. Via en länk kan man anmäla sig med namn, adress och kryssa i vad som ungefär kommer finnas till försäljning.

ORMSTA. Den 25 maj är det dags för Vallentunas första promenadloppis. Flera Ormstabor har hjälpts åt för att på ett smidigt sätt få ihop loppisen.

– Frida som är med och annordnar har sagt att fördelarna är att man sparar på miljön och får prommenera i vår fina kommun. Och fördelar för säljare är att man inte behöver packa ihop och åka iväg utan man står hemma, säger Jennifer.

Blir tillställningen lyckad hoppas hon att den kan bli återkommande, en gång på våren och en gång på hösten. Dottern Ellen, 10, ser fram emot loppisen och framförallt att få gå och titta på saker.

– Det blir som ett kretslopp, säger hon.