NYHETER 2023-09-07 KL. 08:05

Regnig sommar gav färre besök på Kvarnbadet

Av Anneli Leijel

Regnig sommar gav färre besök på Kvarnbadet
SÄSONGAVSLUTNING. Kvarnbadet fick en bra start när det öppnade denna säsong, men därefter blev det till stora delar inte någon vidare tur med vädret. Foto: Roffe Andersson

Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Det blev ingen upprepning av sommaren 2018, som meteorologerna förutspådde i början av säsongen. Tvärtom blev sommaren 2023 rejält regnig. Det ledde till många färre besök på Kvarnbadet som stängde för säsongen den 3 september.

– Nu ska vi sätta oss och gå igenom ekonomin efter sommaren, antal besök och så vidare. Vi vet ännu inte hur många som kom till Kvarnbadet, men klart är att det varit färre besök än vanligt. Det har inte varit något strålande väder med sommarvärme, konstaterar Ola Nilsson, chef för idrott- och friluftsenheten på Vallentuna kommun.

Sommaren började ändå bra med sol och värme kring midsommar.

Har du hört om någon som köpt säsongskort, blivit besviken och sedan krävt pengarna tillbaka?

– Nej, det vet jag ingen som har gjort. Vi sålde många säsongskort där i början av sommaren när det var fint väder.

Att färre besökte Kvarnbadet denna sommar och att kommunen därmed fick in mindre intäkter, har dock inget att göra med hur priserna kommer att sättas nästa sommar för inträde och säsongskort, säger kommunens kultur- och fritidschef Petri Peltonen.

– Besöksantalet varierar från år till år och det ligger inte till grund för ändringar i inträdespriserna, betonar han.

Fler renoveringar

I år var priserna oförändrade efter förra årets prishöjning. Till exempel kostade säsongskort för vuxna 600 kronor, 200 för unga och för pensionärer och studenter 300 kronor.

De två olika familjekorten har legat på 660 kronor för en vuxen med barn i samma hushåll, och på 1080 kronor för två vuxna och barn i samma hushåll.

Inför denna säsong hade Kvarnbadets reningsverk bytts ut och fler renoveringar är att vänta den närmsta tiden. Om det blir före säsongen 2024 återstår att se.

– Kommunfullmäktige har beslutat om investeringsmedel för att kunna genomföra etapp två av upprustningen av Kvarnbadets reningssystem, säger Petri Peltonen och tillägger:

– Det rör sig om rördragningen till och från varje bassäng samt lyftning av 50 meters-bassängen som har sjunkit lite i ena änden. Tidsplanen är inte klar då upphandling av entreprenaden ännu inte är genomförd.

Anneli Leijel

anneli@vallentunanya.se