Klik venligst
NYHETER 2021-12-16 KL. 11:30

Restaurangsuccén firar två år i centrum

Av Daniel Bergholm

"Det gick långt bättre än väntat redan från start - sedan har det bara växt"
Den 13:e december 2021 firar Misora Sushi 2 år i Vallentuna.

Restaurangsuccén firar två år i centrum
Foto: Roffe Andersson

Restaurangen har blivit ett populärt inslag bland kommunens invånare och ägaren Jaga Erdenebayar är förvånad över den snabba utveckligen.

–Det har gått långt bättre än förväntat. Antalet gäster överraskade redan från start och sedan har det bara växt, säger han.

För två år sedan valde Jaga Erdenebayar att öppna en ny sushirestaurang i Vallentuna. Tidigare hade han haft en lunchrestaurang i Vasastan, men nu var det dags att ge sig på både dag- och kvällsservering. Platsen blev Vallentuna och än idag minns han med värme tillbaka till den dagen då han öppnade.

–Jag minns att det var kaos och jag fick stoppa beställningarna från kunderna redan klockan 18:00, när vi egentligen skulle stänga 21:00. Därefter fick vi ägna återstående tid till att göra klart alla rätter, samtidigt som många kunder fick vänta två-tre timmar. Det tog sin tid men till slut blev vi klara med alla beställningar till klockan 21:00.

Han fortsätter:
–Det var en stor överraskning, men jag fick direkt känslan av att det var tur att jag valde Vallentuna, för jag älskar Vallentuna. Idag har vi lyckats att göra så att kunderna också kan beställa i förväg, säger han skämtsamt.

Allt har inte gått som på räls men precis som med det mesta så har Misora fått lära sig av misstagen och förbättrats med tiden.
–Vi har haft lite olika problem över dessa två åren. Men samma kunder som kom i början kommer fortfarande tillbaka, så vi har nog gjort mycket rätt också, säger han.

En viktig faktor
Allt från personalbrist till det vanliga sushiproblemet, att avokadon är dålig, har de gått igenom. Det är något man får räkna med som nystartat sushiställe. En viktig aspekt för honom har däremot varit att han har kunnat ha kontinuitet, då nästan hälften av personalen som jobbar idag har varit med från start.

–Jag tror att det har varit en viktig faktor, alla vet vad som ska göras, säger han.

Efter två år på plats i Vallentuna Centrum så känner han att han fått en bra relation till invånarna. Kunderna har fått möjlighet att smaka av hela menyn, många av deras gäster är återkommande och bland dessa finns det en tydlig favorit.

–Misoraroll, den friterade rullen är populärast. Den har många komponenter och är ordentligt mättande, säger han.

Man skulle kunna tro att julen inte är den populäraste sushitiden av förklarliga skäl, men Jaga Erdenebayar menar att sushin fortfarande har en stor betydelse för Vallentunaborna vid jul.
–Jul är ändå en populär sushitid och våra gäster vill ha sushi, en anledning kan vara att många är trötta på den traditionella julmaten. Vi kommer inte ha några julerbjudanden men det är bra att vi kan erbjuda ett alternativ även där, säger han.

Större lokal i Vallentuna
Företaget, som idag har blivit en kedja, har utvecklats snabbt, vilket har gjort att han redan känner att de börjar växa ur lokalen. De har tittat på några olika alternativ och när den nya byggnaden, som är planerad i Vallentuna Centrum, ska börja byggas så har han kollat på att flytta in där.

–Där skulle jag vilja ha en större lokal, och det är väl något man som ägare alltid letar efter. Vi vill utveckla maten, mer ramen- och wokalternativ, sen serveringsmöjligheterna och att ha ett serveringstillstånd. Det är lite svårt att utveckla det så som vi har det just nu, men vi letar, säger Jaga Erdenebayar.

Först pappaledighet
Framtiden för Misora går onekligen åt rätt håll. De har redan öppnat upp en till restaurang i Rönninge och i inledningen på nästa år ska han öppna två nya restauranger, en i Skärholmen Centrum och en i Tullinge Centrum. Men först har han lite annat att tänka på.

–Jag har för någon vecka sedan blivit pappa så därför kommer jag vara föräldraledig till den första februari, efter det blir det raka vägen tillbaka för att fortsätta utveckla kedjan, säger han.