NYHETER 2022-10-06 KL. 10:30

Robert Wells gör julkonsert i Vallentuna teater

Av Daniel Bergholm

Robert Wells gör julkonsert i Vallentuna teater
KUL GREJ. Sommaren 2006 åkte Wells Angels ut på turné med sina Harley Davidson-motorcyklar. Wells Angels består av Robert Wells (bilden), Lasse Risberg och Vallentunaprofilen Peter Jägerhult. Foto: Suvad Mrkonjic / SCANPIX

Den åttonde december kommer Robert Wells uppträda på Vallentuna teater med julkonserten Jingle Wells Christmas.

Det blir första gången han gör ett offentligt framträdande i Vallentuna och han har höga förväntningar på den publik som dyker upp.

– Jag kommer inte ge mig förrän folk står upp och dansar i bänkraderna. Det är det som gäller, säger han.

Robert Wells har sedan 2000 åkt runt i Sverige och levererat julshow efter julshow och redan på 90-talet gjorde han julkonserter i kyrkor. Trots det blir 2022 första gången han kommer till Vallentuna för att göra en spelning, vilket samtidigt blir en av få julkonserter han gör i år då han nu inför den åttonde december ska åka runt i Sverige på en soloturné.

– Den håller på fram tills det är dags för Jingle Wells Christmas, så jag kommer vara i toppform. Anledningen till att jag kommer till Vallentuna har främst att göra med mitt samarbete med PJP (Peter Jägerhult Production) som jag jobbat med sedan 1998, säger han och fortsätter.

– Vi har pratat om det ett tag att det skulle vara kul att göra något i Vallentuna teater och sedan väcktes tankarna ordentligt när jag såg Magnus Carlssons otroliga julkonsert här förra året.

Enda teatern
Biljetterna till eventet är släppta och julkonserten beskriver han själv som en varm och svängig tillställning där han kommer ta med olika julnummer men även slå ihop det med inspiration från hans egna Rhapsody in Rock.

– Det brukar jag alltid göra. Sedan upplever jag teatern som en väldigt bra lokal, alla ser och alla känner sig inbjudna. Det kommer också bli den enda teatern vi uppträder i för i år vilket förhoppningsvis blir väldigt speciellt, säger Robert Wells.
Att få åka runt med sitt band och med vissa som han spelat ihop med i drygt 30 år, bland annat trummisen som är från Åkersberga samt frun Maria som är med i form av sin grupp The Vocalettes ser Robert som ett stort privilegium och han öppnar upp för en del överraskningar under kvällens gång.

– Det här är inga rookies. Fördelen är att vi kan så många låtar att jag brukar kunna känna av stämningen i publiken och välja låtar efter det. Jag får understryka med stora bokstäver att vi har ett preliminärt schema, säger han och skrattar till.

Robert Wells har gjort konserter sedan mitten av 80-talet, medverkat i tv-program som Så ska det låta och varit kompositör till OS i Beijing. Men ändå så verkar han inte veta något bättre än att fortsätta spela på utsålda konserter runt om i Sverige och nu även i Vallentuna.

Var hoppas du att kvällen tar vägen?
– Bara namnet, Jingle Wells Christmas, har så klart en gnutta humor. Men folk ska känna sig otroligt välkomna. Jag skulle bli besviken själv om de inte går ut från lokalen gungandes med ett stort leende på läpparna, för det är så det ska vara.

På biljetten står det att evenemanget håller på i 90 minuter, mellan klockan 19:00-20:30, men i samtal med Robert Wells är han tydlig att förmedla att han är van att spela längre än så.

– Jag kommer i alla fall inte sätta en sluttid – utan vi känner efter lite, säger han.

3 fun facts om Robert Wells:

– Jag har en namne från USA som tillsammans med Mel Thorné på 40-talet var väldigt kända och skrev “Christmas Song” som är jättefin. Men varje jul så går mina lyssningar upp sexdubbelt på Spotify och jag har till och med fått brev från Billboard där de gratulerar mig till den stora succén. De tror att det är jag som skrivit den men jag har inte sett några pengar än.

– Vi har en fantastisk jultradition då min fru Maria är från Säffle. På julafton går vi runt på alla äldreboende, totalt sex stycken, och jag har ett el-piano som jag drar runt med på en serveringsvagn. Vi börjar 8 på morgonen och gaget är risgrynsgröt. Man kör stenhårt fram till strax efter två för sedan är det Kalle Anka. Då får man inte säga ett knyst.

– Jag har startat en motorcykelgrupp där bland annat Peter Jägerhult är med. Vi har bland annat kört route 66 i USA. Där har jag en pianomålad motorcykel som jag kör runt på.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se