NYHETER 2024-05-23 KL. 09:06

Systrarnas dröm gick i uppfyllelse

Av Victoria Sid

I en stor villa i Uthamra med utsikt över Vallentunasjön har syskonen Karolina Dåderman och Monika Stramstrand öppnat dagspaet Spirit spa. En dröm som de båda två haft länge.

– Vi vill skapa ett koncept som är unikt. Det finns inget liknande i närheten, säger Karolina Dåderman.

Systrarnas dröm gick i uppfyllelse
SYSTRAR. Systrarna Karolina Dåderman och Monika Stramstrand har tillsammans uppnått en gemensam dröm att öppna ett spa. Foto: Victoria Sid

I ett lugnt villakvarter i Uthamra har en bostad omvandlats till ett lyxigt spa. Sedan i december har kunder kunnat boka behandlingar men nu slår duon upp dörrarna till sin stora altan med två pooler, uppradade solbäddar och en bastu några trappsteg upp. Inifrån villan hörs en dov musik med långa bastoner. Här erbjuds avkoppling från den vardagliga stressen.

– Här ska man hitta lugnet, slappna av och pausa lite, säger Monika.

– Man hinner inte med att tänka på sig själv i dag. Man måste landa och vara i nuet, säger Karolina.

PLATSEN. “Jag har försökt hitta en bra lokal men det har varit svårt” säger Karolina som föll direkt för lugnet, utsikten och solläget. Foto: Victoria Sid

Hela villan har genomgått en stor renovering. Rummen har gjorts om till behandlingsrum och trädgården har blivit en plats för avkoppling. På baksidan har konstgräs rullats ut för att kunna ha yogapass utomhus. Hela platsen andas lugn.

– Jag har försökt hitta en bra lokal men det har varit svårt, säger Karolina som föll direkt för lugnet, utsikten och solläget.

Lång erfarenhet

Båda systrarna har varit i branschen länge. Karolina är massör i botten. Efter att ha jobbat som inredare och haft företag med sin man saknade hon yrket och hittade en väg tillbaka in i det.

– Facemodeling som är populär i Polen och i hela världen finns inte här. Det är ett hål i Sverige, säger Karolina, som erbjuder behandlingen på spaet.

MASSÖR. Karolina Dåderman är massör i grunden men har genom åren testat på andra brancher. När hon började sakna yrket bestämde hon sig för att starta eget och började leta lokaler. Foto: Victoria Sid

Monika är kosmetolog och har haft ett behandlingsrum hemma men sökte större yta för sin verksamhet MS’Skin. Hon ville ha ett förstklassigt behandlingsrum. På villans övervåning har hon fått drömrummet.

– Vi har tänkt, planerat och pratat om det här, säger Monika.

I villan kommer kunderna kunna boka behandlingar där ytorna för avkoppling ingår. Det kommer även gå att boka yoga, kurser, dietist, terapeut och livscoach. Ett besök bjuder även på smakupplevelser med örter och annat nyttigt som trädgården har att erbjuda.

– Jag plockade i går från min trädgård, säger Monika och häller upp te gjort på brännässlor. Jag brukar kallpressa brännässlor och frysa in, då har man hela året, fortsätter hon.

ÖPPET. I slutet av maj kommer spaet erbjuda öppet hus för den som är nyfiken på verksamheten. Foto: Victoria Sid

– Folk kommer lära sig när vi serverar och berättar om vilka hälsoegenskaper vanliga växter har. De växter som många känner till och som växer på nästan varenda gräsmatta, säger Karolina.