NYHETER 2024-01-11 KL. 11:15

Ung Vallentunabo misshandlades i sitt hem av flera maskerade personer

Av Uffe Lindeborg

En ung man som jobbar i butik tilltalar en kvinnlig kund. Det blev upprinnelsen till en brutal händelse där flertal maskerade gärningsmän tvingar sig in i en lägenhet och misshandlar mannen med bland annat sparkar mot huvudet.

Ung Vallentunabo misshandlades i sitt hem av flera maskerade personer
FÄRGGRANN DOMSTOL. Så här ser Attunda tingsrätts byggnad ut sedan tre år. Foto: Pressbild

Därför dömdes i slutet av året en Vallentunabo av Attunda tingsrätt till två års fängelse för grov misshandel och grovt hemfridsbrott. Offret och den dömde personen, som tidigare varit vänner och spelat i samma fotbollslag, hamnade i den nämnda dispyten, som sedan urartade, i oktober 2023.

Offret arbetade i en livsmedelsbutik när han hade en konversation med den dömdes syster i butiken. Enligt uppgift ska hon inte ha tyckt om samtalet och därefter besökte den dömde gärningsmannen och hans bror butiken för att prata med honom om det tidigare samtalet med systern, vilket ledde till upprörda känslor, enligt en utredning i ärendet.

Uppgifter går isär om hur hätskt samtalsklimatet var. Det var tillräckligt aggressivt för att offrets arbetskamrater skulle reagera. En av dem följde med offret hem efter jobbet som stöd.

Efter att offret slutat jobba tog gärningsmannen kontakt med offret via Snapchat för att mötas, vilket offret avböjde. Men därefter dök det upp ett gäng hos offret strax efter att denne och arbetskollegan kommit till lägenheten. Då trängde ett okänt antal personer, inklusive gärningsmannen som kunde pekas ut av offret, in i hans bostad och misshandlade honom med slag och sparkar som riktades mot huvudet. En av gärningsmännen ska ha uppmanat de andra att sparka honom hårdare i huvudet ”så att han skulle förstå”.

Gärningsmannen, har förnekat inblandning och antytt att det kunde vara hans bror som var ansvarig. Men offret påstår att han såg gärningsmannen och 5-7 maskerade personer genom kikhålet i ytterdörren innan de olovligen trängde in och utförde misshandeln.