NYHETER 2023-12-28 KL. 09:30

Uteserveringen kvar till hösten 2024

Av Daniel Bergholm

Kommunen har temporärt backat från kravet på nedmontering av Lilla Valentina’s trädäck fram till oktober 2024. Det beskedet välkomnas med glädje av pizzerian.

Uteserveringen kvar till hösten 2024
NYA BUD. Lilla Valentinas får ha kvar sin fastmonterade uteservering till oktober nästa år. Foto: Roffe Andersson

I början av december skrev Vallentuna Nya att kommunen krävde att pizzeria Lilla Valentina skulle ta ner sitt trädäck senast den 15 december. Trädäcket hade då fungerat som restaurangens uteservering de senaste fyra åren. Anledningen till kravet var avsaknad av bygglov och polistillstånd samt att kommunen behövde tillgång till ytan för snöröjning under vintern.

Nu har kommunen valt att dra tillbaka beslutet för en begränsad tid. Trädäcket kommer tillåtas stå kvar på platsen fram till oktober 2024.

– Det känns väldigt positivt att de har fattat det här beslutet. December är en mycket hektisk period för oss, samtidigt som vi har behövt hantera sjukdomar. Vi hade inte haft tid att ta ner det, säger Vilyam Kinde på Lilla Valentina.

Efter oktober nästa år måste dock trädäcket tas ner. Eftersom det är fastmonterat i marken kommer det kräva en fullständig nedmontering.

Det hindrar dock inte pizzerian från att fortsätta erbjuda en uteservering i Vallentuna centrum.

– Vi kommer inte kunna behålla den nuvarande, så vi kommer att använda en som går att ta ner under vintern. Därför har vi redan nu ansökt om det nödvändiga tillstånden för att göra detta på bästa möjliga sätt, säger Vilyam Kinde.

Daniel Bergholm

daniel@vallentunanya.se