SPORT 2024-04-18 KL. 11:00

Uppskattad målvakt återväder

Av Jonny Andersson

Efter en säsong i Boden HF är målvakten Hugo Haas, 22, tillbaka i Vallentuna Hockey.

Uppskattad målvakt återväder
HEMVÄNDARE. Målvakten Hugo Haas är tillbaka i Vallentuna efter en säsong i Boden i norra hockeyettan. Foto: Roffe Andersson

– Det känns jättebra. Det var inte som jag tänkt mig i Boden och jag har alltid haft det bra i Vallentuna så det känns roligt att vara tillbaka. Jag får även närmare till familjen.

Nöjd är också sportchefen och tränaren Jussi Salo.

– Vi försökte behålla Hugo efter förra säsongen och jag har haft honom på min lista. Han var väldigt omtyckt i gruppen. Att han nu ville ”hem” känns väldigt bra.

TILLBAKA. Hugo Haas har stångats mot lag i östra hockeyettan tidigare. Foto: Roffe Andersson

Hugo är hemma i Opava, Tjeckien och tänker som tidigare inleda försäsongen i hemlandet. Men så fort Salo kallar upp honom till Vallentuna kommer han.

– Vallentuna gjorde en bra säsong i vinter, det känns mycket intressant att komma tillbaka. Mitt personliga mål är Allsvenskan, kanske har klubben något bra på gång.

I Boden, alltid topplag i Hockeyettan norra, hade Hugo Haas mindre att göra än han innan hade i VHF. Han gillar att ha mycket att stå i, bland annat minns vi en insats mot Huddinge där tjecken fick gästerna att skrika ut sin frustration.

Med Hugo Haas återkomst är det klart att August Hedlund inte blir kvar. Enligt Jussi Salo är det problematiskt att ha två så kompetenta målvakter som Haas och Hedlund i Hockeyettan.