REPORTAGE 2022-05-05 KL. 10:00

Sprakande Valborgsfirande lockade många

Av Anneli Leijel

Sprakande Valborgsfirande lockade många
GOD SERVICE. Scouterna fixade markservice på bästa sätt. Foto: Roffe Andersson

I år kunde hundratals människor åter igen samlas vid Kyrkviken, när Vallentuna kommun bjöd in till ett sprakande Valborgsfirande. Och visst fanns det ett uppdämt behov av att ses och fira in våren igen.

Efter två års pandemi utan möjlighet att samlas kring en majbrasa, var det väldigt många som tagit sig ner till Kyrkviken denna Valborgskväll. Kanske till och med rekordmånga. Parkeringsplatserna både vid Kvarnbadet och Vallentuna kyrka fylldes snabbt på, och många bilar fick ställa sig på gärdet bredvid.

- Det var jättetrevligt och fin stämning. Vid halv åtta hade det inte kommit så många men sedan blev det fullt med folk. Det var rekord, sa någon, berättar Anette Fahlcrantz, samordnare på Fritidsförvaltningen.


ÖRONGODIS. Kören Cantaton bjöd på fina stämmor. Foto: Roffe Andersson


Hon var kvällens konferencier tillsammans med Angelica från Klubb Cosmos. De båda var även konferencierer på funkisfestivalen i Vallentuna i höstas.

Kvällen inleddes traditionsenligt med att brasan tändes klockan 20.00. Vallentuna scoutkår var på plats och sålde fika och Parisa Liljestrand (M), kommunstyrelsens ordförande, höll vårtal. Därefter var det dags för Vallentunakören Cantaton att sjunga in våren och sedan uppträdde Bobby Haderer Scott från funkisfestivalen med låten ”Tänker inte alls gå hem”.

- Det var jätteroligt att vi fick vara med och Bobby gjorde det jättebra, säger Anette Fahlcrantz.


PUBLIKREKORD. Enligt uppgift var det fler brasbesökare än vanligt i Kyrkviken. Foto: Roffe Andersson


När mörkret började falla vid 21-tiden avrundades kvällen med att Act of Emotion bjöd på en spektakulär och sprakande eldshow.

Anneli Leijel
anneli@vallentunanya.se